Sociaal Domein

Sociaal Domein

Iedere zes weken komt de gemeenteraad bijeen. In deze raadsvergadering worden alle zaken die het college voorstelt besproken en bediscussieerd. Om te voorkomen dat er te veel bespreekstukken zijn in de raad, vinden vooraf aan de raadsvergadering de commissievergaderingen plaats.

In de commissievergadering krijgen de commissieleden de kans om vragen te stellen aan het college en zaken uitgebreid te bespreken. Dit zorgt ervoor dat eenvoudige zaken later in de raadsvergadering als een hamerstuk kunnen worden afgehandeld, dat wil zeggen zonder discussie, en dat belangrijke dossiers nogmaals in de raadsvergadering besproken kunnen worden.

Wat schets onze verbazing: het laatste half jaar is er slechts één commissievergadering van het Sociaal Domein geweest. Twee vergaderingen zijn geschrapt en twee andere zijn samengevoegd. De PvdA maakt zich hierover zorgen. Zoals iedereen weet heeft corona een grote wissel getrokken op de samenleving. Veel Laarbeekse families zijn getroffen door het verlies van een dierbare. Maar het is ook steeds duidelijker dat veel mensen financieel en emotioneel getroffen zijn door de coronacrisis. De PvdA zou graag willen weten wat dit betekent en of er adequate hulp is voor kwetsbare inwoners. Hoe zit het bijvoorbeeld met jongeren die de lockdown als zeer beklemmend ervaren? Zijn die jongeren in beeld bij de jeugdzorg? Of de werkenden tussen de 20 en 30 jaar oud die door de coronacrisis werkloos zijn geworden en door het ontbreken van een redelijk arbeidsverleden nauwelijks recht hebben op WW? Wat kan de gemeente voor hen betekenen?

De PvdA heeft oog voor de kwetsbaren in onze samenleving en stuurt in Laarbeek aan op een stevig sociaal beleid. Wil je meedenken met de PvdA of wil je een bepaald onderwerp aankaarten? Stuur dan een e-mail naar djg.pvda@gmail.com en we nemen contact met je op.

Dirk-Jan Gloudemans
Commissielid Sociaal Domein
PvdA Laarbeek