Danny Sterken en Vreni Welte
Danny Sterken en Vreni Welte Foto:

Eigen plekje moeilijk te vinden

Tekst: Remco Spierings

Beek en Donk – Al twee jaar zijn Vreni Welte en haar vriend Danny Sterken op zoek naar een eigen plekje. Dat die zoektocht zo lang duurt komt volgens het koppel doordat de woningmarkt erg krap is en huizen regelmatig ver boven marktwaarde verkocht worden.

De laatste twee jaar is de huizenmarkt alleen maar krapper geworden volgens Vreni. “Twee jaar geleden kwam er nog heel af en toe wat interessants op de markt.” De laatste twee jaar zijn de prijzen echter flink gestegen. In die twee jaar hebben Danny en Vreni acht huizen bezichtigd, maar allemaal zonder succes. “Het is echt een drama, we hebben alles geprobeerd.”

Tegenslagen
Een huis vinden voor een ‘normale’ prijs is momenteel zo goed als onmogelijk, vertelt Vreni. Doordat de huizen ver boven marktwaarde verkocht kunnen worden, liepen biedingen van het stel op niets uit. “We hadden een erg mooi huis gezien in Beek en Donk, voor een prijs die ons redelijk leek.” Toen hun bod niet geaccepteerd werd, was dat erg emotioneel voor Vreni. “Dat was voor ons een enorme klap.” Voorlopig stopt het stel echter niet met zoeken: “Ik hoop gewoon dat we uiteindelijk een kans krijgen.”

Weet wat je zoekt
Voor andere woningzoekende heeft Vreni één tip: Weet wat je zoekt. “Als je weet wat je nodig gaat hebben, wat je wensen zijn, dan kun je gericht zoeken.” Danny en Vreni zijn zelf op zoek naar twee-onder-een-kapwoning met drie slaapkamers, een leuk tuintje en een badkamer op de bovenverdieping. “Mijn vriend is timmerman, dus het liefst willen we een klushuisje. Dan kunnen we het helemaal ons plekje maken.” Het stel wil graag in Laarbeek blijven. “Beek en Donk is waar wij het liefst willen wonen.”

Afbeelding