Sterk spul!

In het jaar dat ik werd gevaccineerd…

Werd Joe Biden officieel president van de USA. Gingen behalve tulpen ook terrassen open. Hadden we in Nederland een echte sneeuwstorm. Organiseerde Nederland het Songfestival. Nestelden twee duifjes zich onder onze dakgoot. Ontdekte ik hoe je met een telefoon kunt fotograferen. Herstelde mijn vrouw van een beenbreuk. Hoorde ik een liedje over broccoli. Werd Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden. Kreeg Lieshout een nieuw centrumplan. Ging de Elfstedentocht bijna door.

Leerde onze kleinzoon met losse handen fietsen en wild plassen. Bakte ik mijn eerste appeltaart. Werd mijn auto, tot mijn verbazing APK goedgekeurd. Kreeg ik belasting terug. Daalde de rente nog verder. Viel onze president Rutte door de mand. Herinnerde ik me onze trouwdag. Vergat ik moederdag. Ververste ik mijn profielfoto op Facebook. Dronk ik voor het eerst alcoholvrij bier. Raakte onze regenton overvol. Deed ik mee aan een schrijfwedstrijd. Herstelde ik van hielspoor. Ruimde ik de berging op. Kocht ik een nieuw zondags trainingspak. Stapte ik over van jonge jenever naar wodka. Ontdekte ik dat keezen een leuk spel is.

Vond ik mijn sleutelbos terug. Beëindigde ik mijn abonnement bij het ED. Droomde ik voor het eerst over zonnepanelen. Verlengde ik mijn rijbewijs. Kreeg ik weer last van lachstuipen. Betaalde ik voor het eerst met een tikkie. Kochten we eindelijk bestek met zegeltjes van de Jumbo. Verlengden mijn vrouw en ik voor de zoveelste keer ons huwelijkscontract. Ontdekte ik dat de buurman Henk heet. Van wie die blauwe auto voor onze deur is. Dat aambeien jeuken…

Of dat nog niet genoeg is! In het jaar dat ik werd gevaccineerd, schreef ik ook nog eens mijn vijftigste column voor DeMooiLaarbeekKrant. Waarvan acte! En… kwam de hamster van onze kleindochter uit de kast. Een hele lijst. Ik besef het. En dat allemaal in het jaar dat ik werd gevaccineerd. Dat belooft nog wat voor de rest van het jaar! We zijn per slot van rekening nog maar halverwege! Toeval of complot?

Pfizer Biontech,… Sterk spul!