Afbeelding
Foto:

Kinderen zijn de toekomst

Vorige week woensdag werd het speelruimteplan gepresenteerd in de commissie Ruimtelijk Domein. In de gemeente Laarbeek zijn zo’n 60 speelplekken, maar het budget voor onderhoud en vervanging van de speeltoestellen is ontoereikend. Het speelruimteplan schetst de verschillende mogelijkheden om hiermee om te gaan. Als moeder van drie jonge kinderen kom ik regelmatig in aanraking met dit onderwerp en ik heb de plannen dan ook met veel interesse gelezen.

Als je uitgaat van de behoefte van bewoners en de visie van de gemeente kom je tot een fantastisch speelplan met een goede verdeling van speelplekken over de kernen. Dit uitgebreide scenario voorziet in de behoefte van verschillende leeftijdsgroepen, van natuurlijk spelen voor kinderen tot bewegen voor ouderen. De extra kosten in dit scenario verwacht de gemeente op te vangen via sponsoring, subsidies en samenwerking met bijvoorbeeld buurtverenigingen. Een prachtig voorbeeld is speeltuin De Lijster aan de Lijsterstraat in Aarle-Rixtel.

Samenwerken met de inwoners van Laarbeek, voor de inwoners van Laarbeek. Van planvorming tot uitwerking. Dat is precies waar wij als lokale PvdA voor staan. Enthousiast als wij zijn, gaan we graag mee in het uitgebreide scenario. Kinderen moeten vrij buiten kunnen spelen, dat draagt bij aan hun sociale ontwikkeling. Bovendien zijn speeltuinen een ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden. Samen kunnen we dit realiseren.

Neem voor meer informatie contact op met Linda Engels-Strijbosch, PvdA- commissielid Ruimtelijk Domein, lindastrijbosch@hotmail.com.

Linda Engels-Strijbosch
PvdA Laarbeek