Afbeelding
Foto:

PNL als enige kritisch over evaluatie Ondernemersfonds

PNL als enige kritisch over evaluatie Ondernemersfonds

PNL is als enige partij kritisch over de evaluatie-enquête die het Ondernemersfonds Laarbeek onder de leden heeft laten uitvoeren. Wij missen een zelfkritische evaluatie waarbij, via een extra ozb-heffing verplicht aangesloten, leden hun mening over de afgelopen jaren kunnen geven. Juist daar zou de ‘evaluatie’ volgens ons toch echt vooral over moeten gaan. Het kijkt echter alleen naar de toekomst. Vragen die bij een evaluatie horen zien we niet of nauwelijks terug.

Voorbeelden van vragen die volgens PNL gesteld hadden moeten worden zijn b.v.: Hoe vindt u dat het Ondernemersfonds de afgelopen jaren heeft gefunctioneerd? Bent u tevreden over de in- en externe communicatie van het Ondernemersfonds? Bent u goed op de hoogte hoe het geld van het Ondernemersfonds in de afgelopen jaren is besteed? Bent u tevreden met de manier waarop het geld van het Ondernemersfonds de afgelopen jaren is besteed? Bent u van mening dat het Ondernemersfonds zichzelf heeft bewezen? Bent u van mening dat het Ondernemersfonds moet blijven voortbestaan?

Hoewel de gemeenteraad op 24 juni zal besluiten over het wel of niet voortbestaan van het Ondernemersfonds Laarbeek is de uitslag daarvan, gezien de vrijwel kritisch loze houding van de andere partijen, al bekend. Ongeacht hoe PNL gaat stemmen. Uiteraard gaan de andere partijen iets vinden over de houding van PNL in deze kwestie. Voor ons blijft echter overeind staan dat deze evaluatie geen evaluatie is geweest. En dat was wel de bedoeling, zo is afgesproken bij de invoering van het ondernemersfonds. Het is niet minder dan de plicht van de gemeenteraad om hier heel kritisch naar te kijken. Dat doen we dus ook.

Fractie PNL