Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk
Het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk Foto: Mark Barten

Gezocht: gastvrouw/gastheer voor eetpunten Beek en Donk en Mariahout

Algemeen

Laarbeek - Voor de eetpunten in Beek en Donk en Mariahout is LEV Laarbeek op zoek naar nieuwe gastvrouwen/gastheren die het team van vrijwilligers kunnen versterken. De gastvrouwen verzorgen de maaltijd voor senioren, alleen gaande en andere inwoners die in gezelschap van anderen willen eten. Tussen de middag zijn vanaf 12.00 uur tot 13.00 uur de gasten van harte welkom om de warme maaltijd te nuttigen. Als gastheer/gastvrouw creƫer je een warme en gastvrije omgeving, je draagt bij aan de sfeer en het gezellig ontmoeten van elkaar tijdens de maaltijd.

De taken van een gastvrouw/gastheer zijn het verwarmen van de maaltijden, het dekken van de tafel en het uitserveren van de maaltijden. De maaltijden die gasten nuttigen worden geleverd vanuit de Maaltijdservice. Een keer per week help je waar nodig de gasten met het invullen van hun bestellijst voor de volgende week. Na het afruimen en opruimen van de keuken blijven onze gasten samen met de gastvrouwen nog regelmatig even natafelen onder het genot van een kopje koffie of thee. Als gastvrouw/gastheer start je om 11.00 uur met de voorbereidingen en ben je rond 14.00u klaar met alle werkzaamheden en het natafelen indien gewenst.

Op dit moment is men in Beek en Donk op zoek naar versterking op dinsdag en zou het fijn zijn wanneer ze een gastvrouw/gastheer kunnen toevoegen als inval wanneer een andere vrijwilliger verhinderd is. In Mariahout wordt gezocht naar versterking op maandag, woensdag en vrijdag.

Wat wordt geboden?
Vrijwilligerswerk in een leuk en gezellig klein team, je werkt samen met de beheerders van de dorpshuizen en in Beek en Donk altijd in een koppel met een andere vrijwilliger. LEV Laarbeek waardeert hun vrijwilligers op gepaste wijze. Via de gemeente Laarbeek is een vrijwilligersverzekering afgesloten. Belangrijker nog is de dankbaarheid van de gasten, die gezamenlijk kunnen eten door de inzet van de gastvrouwen/gastheren.

Interesse?
Voor meer informatie, of om een afspraak te maken voor een oriƫnterend gesprek, kun je contact opnemen met de dorpsondersteuners van Beek en Donk en Mariahout, Suzan de Koning, Maartje Keizers en Nathalie Ansems. Telefoonnummer; 0492-328800 of via mail; sociaalteamlaarbeek@levgroep.nl.