Emma Smits
Emma Smits Foto:

Expositie Emma Smits in ’t Oude Raadhuis

Laarbeek - Emma Smits onderzoekt het Thuisgevoel. Emma is eindexamenkandidaat Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg Ze showt het thema ‘thuis’ doormiddel van fotografie en film.

"De interesse naar het onderwerp thuis is begonnen op het moment dat ik ontdekte dat ik mij niet thuis voelde in mijn nieuwe woonplaats en een sterk verlangen ontwikkelde naar ‘thuis’. Als het gaat om het thuisgevoel komen we pas in actie als er géén sprake van is."

Wat houdt het begrip thuis in? Wat betekent thuis voor mij? En wat betekent het voor anderen? Emma onderzoekt de definitie van thuis doormiddel van het verkennen van haar huidige omgeving, de omgeving uit haar jeugd en de mensen om haar heen.

De overige getoonde kunst van de expositie tonen andere werken die Emma gedurende haar studie heeft gemaakt. "Ik maak graag esthetische beeldcombinaties en ben dan op zoek naar rust in de hectiek van het dagelijkse leven."

Open tot en met 18 juli op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en ook te bezichtigen doordeweeks vanaf woensdags tijdens de openingsuren. Dan kunt u ook genieten van iets lekkers op het terras- of Knus rondkijken bij Knus Bij Marie. In het weekend is Emma Smits zelf aanwezig voor haar extra uitleg en een mooi gesprek bij haar werken.