logo
logo Foto: PNL

25 jaar PNL: Steun jij ons ook?

25 jaar PNL: Steun jij ons ook?

Op 12 september viert Partij Nieuw Laarbeek (PNL) haar 25ste verjaardag. Op die dag in 1996 zag onze partij het eerste levenslicht. PNL werd destijds opgericht omdat een aantal mensen van mening was dat met het ontstaan van de gemeente Laarbeek (per 1 januari 1997) er ook een breed georiënteerde partij in de nieuwe gemeente moest komen.

PNL startte met drie raadsleden en is sinds die tijd na elke verkiezing stabiel gebleven of gegroeid. Al vanaf 1999 zijn we de grootste partij binnen de Laarbeeks gemeenteraad. De groei ging telkens in een stapje van één extra raadszetel. Dit resulteerde uiteindelijk in de huidige 9 (van 19) raadszetels. Het is dan ook niet moeilijk te raden naar welk aantal we graag willen gaan bij de volgende verkiezingen in 2022, kort na ons jubileum.

Het is als politieke partij belangrijk en prettig om een grote achterban te hebben. Opvattingen over de meest uiteenlopende onderwerpen delen, ideeën aanbrengen en de partij op het juiste pad houden zijn zaken die vanuit de inwoners, maar toch vooral ook door de aangesloten leden met de partij gedeeld kunnen worden. Ook bepalen de leden onder andere de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Als jubilerende partij willen we iedereen graag oproepen ons een lidmaatschap cadeau te doen. Steun je de standpunten en altijd kritische houding van PNL, ook al is dat niet altijd de meest populaire optie, dan vragen we je vriendelijk een lidmaatschap te overwegen. Aanmelden kan op: www.pnllaarbeek.nl/lid-worden. Het kost je €10 per jaar en opzeggen is jaarlijks mogelijk. Het geld wat de lidmaatschappen opbrengt wordt besteed aan partijzaken als bijvoorbeeld de belangrijke verkiezingscampagne. Het gaat dus zeker niet naar onkostenvergoedingen, personen en dergelijke.