Nederland, oh Nederland

Nederland is een koninkrijk. Het ligt in het noordwesten van Europa aan de Noordzee. Nederland telde op 1 januari 2021, 17.474.693 inwoners en één koning. De oppervlakte van Nederland is volgens Wikipedia 41.354 vierkante kilometer. Op één vierkante kilometer leven om en nabij, 420 medelanders. Voor de koning is wat meer ruimte gereserveerd.

Ter vergelijking: Laarbeek heeft een oppervlakte van ongeveer 56 vierkante kilometer. Hiervan is 0,21 vierkante kilometer water. Laarbeek telt afgerond, 23.000 inwoners. Waarom ik u dit allemaal vertel? De kans dat u in Laarbeek de koning tegenkomt is relatief klein. De kans dat u in Laarbeek één of meerdere medelanders tegenkomt met verstand van voetbal, is vele malen groter.

Want die 17.474.693 medelanders vormen een samenraapsel. Een samenraapsel van: lockdownkiloknallers, balgoochelaars, koninklijkhuiswatchers, toetsenbordterroristen, lokhomo’s, verleidkundigen, taalmakelaars, coronahufters, veelplegers, statushouders, drugsezels, overwaardeadviseurs, scharniermagistraten…Allemaal deskundig op zijn/haar gebied. En allemaal… gezegend met een uitmuntende kijk op voetbal.

Want die 17.474.693 medelanders vormen een allegaartje. Een allegaartje van: ambulanceklevers, pan-seksuelen, covidioten, bajesklanten, wappies, hangouderen, scheefwoners, knuffelcriminelen, uitkeringstrekkers, hamsteraars, juichaapjes, kleurenpieten, tokkies, klimaatprofeten, toogvirologen, afvalbaronnen, huisjesmelkers, arbeidshygiënisten … Allemaal deskundig op zijn/haar gebied. En allemaal… gezegend met een uitmuntende kijk op voetbal!

Want die 17.474.693 medelanders vormen een mix. Een mix van: wereldverbeteraars, klokkenluiders, amerikadeskundigen, draaideurcriminelen, saloncommunisten, arbeidsmigranten, bommengooiers, fraudeurs, arctofielen… Ieder deskundig op zijn/haar gebied. En …allemaal gezegend met een uitmuntende kijk op voetbal!

Want 17.474.692 medelanders vormen een ratjetoe. Een ratjetoe van: videoscheidsrechters, coronalama’s,, misdaadverslaggevers, festivaladvocaten, bermtoeristen, mierenneukers, tijgermoeders, spookforensen, digibeten, hooligans, illegalen, quarantainecoaches, pizzakoeriers, fraudeurs èn… een enkele columnist. Allemaal deskundig op zijn/haar gebied. En bijna allemaal … gezegend met een uitmuntende kijk op voetbal!

Wat die 17.474.692 medelanders verbindt? Het terras, het weer, Boer zoekt vrouw, het Nederlands Elftal. Dat is het wel een beetje. Het EK voetbal is voorbij. Ondanks 17.474.692 ongevraagde adviezen aan de bondscoach, was de afloop voor Nederland rampzalig. Punt naar voren! Punt naar achteren! Jantje d’r in! Pietje d’r uit!. Van links, bonk bonk, naar rechts bonk, bonk… Wat maakt het uit? De bal is rond! Zelfs een eigenwijze columnist kan hier niks zinnigs meer aan toevoegen…

Nederland, oh Nederland…!