Vlnr Boven: Kaatje Versteegden–van Veggel, Cor en Mien Opheij-Ophey. Midden: Cor van den Broek, Annie van Kemenade-van den Boogaart en Wim Gilsing. Onder: Kory van Osch-Szentgally, Bets Pardoel en Cas van Hout.
Vlnr Boven: Kaatje Versteegden–van Veggel, Cor en Mien Opheij-Ophey. Midden: Cor van den Broek, Annie van Kemenade-van den Boogaart en Wim Gilsing. Onder: Kory van Osch-Szentgally, Bets Pardoel en Cas van Hout. Foto:

Huldiging jubilarissen Seniorenvereniging Lieshout

Lieshout - Een feestelijke bijeenkomst is het op dinsdagmiddag 6 juli in de Hofkamer van Franciscushof in Lieshout. Seniorenvereniging KBO Lieshout huldigt haar jubilarissen. Normaal gebeurt dit tijdens de Algemene Ledenvergadering. Vorig jaar kon deze helaas niet doorgaan en voor dit jaar heeft de vereniging de vergadering gepland staan op 16 september. Besloten is om het dan sober te houden. Vandaar deze extra bijeenkomst voor de leden die in 2019 en 2020 hun zilveren jubileum bij de vereniging hadden.

Voorzitter Willem Damen blikt even terug op de jaren 1994 en 1995, de jaren dat de jubilarissen zich op de ledenlijst van Seniorenvereniging KBO Lieshout lieten plaatsen. “In het jaar 1994 waren de eerste vrije verkiezingen in Zuid-Afrika. Mandela werd de eerste zwarte president. De Kanaaltunnel werd geopend en Miguel Indurain wint de Tour.” Ook van 1995 noemt hij een aantal markante gebeurtenissen. “De Nederlandse telefoonnummers kregen tien cijfers. Miguel Indurain wint ook dit jaar de Tour.”

Bestuurslid Toon van de Kerkhof heeft vervolgens de eer om de jubilarissen toe te spreken en een oorkonde met een bos bloemen te overhandigen. “Deze bijeenkomst is de eerste na corona. Het was een rare tijd, niemand had dit drie jaar geleden kunnen voorspellen. Gelukkig komt er nu langzaam weer schot in de vereniging.” Toon gaat verder met de huldiging en heeft voor elke jubilaris een speciaal woordje. 

De eerste jubilaris van 1994 is Cas van Hout. “U heeft zeker in de financiële wereld gezeten, want u vraagt altijd naar het jaarverslag.” Wim Gilsing is al 75 jaar bij de harmonie. “Als schilder heeft u bij Bavaria alles strak in de verf gezet.” Cor en Mien Opheij-Ophey zijn allebei 25 jaar lid. In de coronatijd waren ze 60 jaar getrouwd. Beiden zijn nog heel vitaal. Bets Pardoel is lid van het seniorenkoor. “U biedt ook altijd een helpende hand bij het kienen.”

De eerste van 2020 die even in het zonnetje wordt gezet is Kaatje Versteegden–van Veggel. “U bent de moeder van de jeu de boulers. U zorgt al jaren voor de koffie en de drankjes. U doet de boodschappen en zorgt dat alles op rolletjes loopt.” Kory van Osch-Szentgally is ook een gewaardeerde vrijwilliger. “U regelt uitstapjes zoals naar breifabriek Marcienne en u zorgt mede voor de organisatie van de Superseniorendag.” De laatste aanwezige jubilaris is Cor van den Broek. “U tennist al heel lang en ik hoop dat u er nog vele jaren bijdoet.” Een bijzonder woord is er voor Annie van Kemenade-van den Boogaart. Vorige week overleed zij. “Het bestuur van de vereniging heeft haar via haar zoon de bloemen en de oorkonde gegeven. We wensen de nabestaanden veel sterkte.”