Afbeelding
Foto:

Rood hart

Mijn interesse in de politiek werd een aantal jaren geleden aangewakkerd. In mijn omgeving uitten mensen regelmatig hun onbegrip over het gevoerde overheidsbeleid. Ik was dan wel lid van een politieke partij, maar ik kon het ook niet altijd uitleggen. Daarom ben ik me in de politiek gaan verdiepen door stukken te lezen en vergaderingen van de gemeenteraad te volgen. Dat was niet altijd gemakkelijk, maar ik merkte al snel dat politiek helemaal niet saai is, zoals zo vaak wordt gedacht.

In de gemeente komen juist heel veel interessante onderwerpen voorbij. Zoals het plan voor speelplekken laatst en het erfgoedbeleid dat deze week op de agenda stond van de commissie Ruimtelijk Domein. Laarbeek is rijk aan erfgoed. Dat zijn niet alleen oude gebouwen en landschappen, maar ook verhalen die iets vertellen over de geschiedenis van Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. Het net door de gemeente uitgebrachte erfgoedhandboek is echt schitterend geworden. Het maakt me nog trotser op Laarbeek dan ik al was. 

Maar er zijn ook zaken die beter kunnen in onze gemeente. Sinds september vorig jaar probeer ik als commissielid Ruimtelijk Domein mijn steentje bij te dragen aan de verbetering van onze leefomgeving. Zo zie ik graag dat mijn kinderen opgroeien in een mooie, schone en veilige gemeente. Dat ze lekker buiten kunnen spelen in die prachtige speeltuinen die Laarbeek rijk is. Dat ze op de fiets naar de bibliotheek kunnen en dat de verkeersveiligheid rondom school in orde is. Daar wil ik me graag voor inzetten. En vanuit de politiek, als commissielid, kan ik daarin het verschil maken. 

Het is niet gek dat ik dat doe voor de PvdA. Ik ben namelijk opgevoed door twee lieve milieubewuste ouders met een groot rechtvaardigheidsgevoel. En de PvdA strijdt voor een rechtvaardige samenleving waarin kinderen onbevreesd opgroeien en waarin iedereen mee moet kunnen doen en gelijke kansen heeft. Daar gaat mijn rode hart sneller van kloppen. 

Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen en de PvdA zoekt mensen die raadslid willen worden. Sta jij ook voor een eerlijk en sociaal beleid in Laarbeek? En ben je geïnteresseerd in de politiek? Kijk dan op laarbeek.pvda.nl/gemeenteraadsverkiezingen-2022. We gaan graag met je in gesprek.

Linda Engels-Strijbosch
Commissielid Ruimtelijk Domein