Ja ik wil... heel graag

Met deze woorden, dit korte zinnetje, kun je vele vragen beantwoorden. Het mooie van dit is, dat dit altijd een positief antwoord is, op een fijne, lief bedoelde vraag natuurlijk. Tenminste... daar mag je van uitgaan, dat de vraag een positieve vibe heeft. "Wil je een koekje?" Het antwoord hierop kan natuurlijk zijn: "Ja ik wil...heel graag." Want als er gevraagd wordt: "Wil je een pak slaag?" en je antwoordt dan toch nog met hetzelfde antwoord, tja, dan ben je een liefhebber van 'Fifty shades of grey'. 

Maar genoemde titel wordt meestal beantwoord als we in een 'huwelijksflow' zitten en in het gemeentehuis de beide feestgangers, trouwlustigen, vragen of ze met elkaar lief en leed willen delen, in goede en in slechte tijden. En het "Ja, ik wil", is dan een zéér vanzelfsprekend antwoord. Niemand verwácht dan ook iets anders, alleen in een film gaat het nog wel eens verkeerd. Maar wat daar bij komt kijken... ongelooflijk. Het is waarlijk een sport om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen. Je wilt niet voor onvoorziene dingen komen te staan, waardoor iets in de soep dreigt te lopen en dus zal alles doorlopen moeten worden, om de scherpe randjes van de organisatie weg te halen.

Zo ook met een wedstrijdbespreking, waar ook alles besproken wordt, van de mogelijkheden van de tegenstander tot de tekortkomingen ervan en dit dan alles zo uitspelen, zodat we eigenlijk wél dienen te winnen. Maar ook de tegenstander maakt zijn huiswerk en dus is het eigenlijk altijd een open wedstrijd, die dan ook alle kanten op kan. Met een huwelijksceremonie en het geregel ervoor van een bruiloft, zijn geen twee partijen, maar is er maar één gezamenlijk doel, samen een verbond aan gaan voor het leven. Maar het kan dus wel heel veel voeten in aarde hebben, als je wilt trouwen en dan ook nog in deze corona-tijd. Dan wordt zo'n bruiloft tot drie keer toe nog eens verzet en alle afspraken kunnen weer in de prullenbak of mede verzet worden. Kan weer iedereen, is men dan vrij, mag het dan wel van Rutte en zo meer. Wat een organisatie zeg. Voorwaar topsport bedrijven, om alles tot in de puntjes geregeld te krijgen... sjappoo. Maar wat een geweldige dag is het dan, als Rutte voor prachtig weer zorgt, men de gehele dag buiten het feest kan vieren en het echtpaar zegt dat het precies gelopen is, zoals ze hadden gehoopt. Geweldig toch... net een grandioze overwinning.