Afbeelding
Foto:

Afscheid om nooit te vergeten voor groep 8 Breinplein

Aarle-Rixtel - Het schooljaar voor de basisscholen zit er alweer op. Maar vorige week woensdag hebben de leerlingen van groep 8 van basisschool Breinplein in Aarle-Rixtel volop kunnen genieten van hun afscheid van de basisschool. De meeste hadden al een jaar eerder mee kunnen spieken hoe het afscheid vorig jaar was geregeld in de coronatijd.

Vele kinderen hadden vorig jaar al luid geroepen ook met speciale auto's naar hun eindfeest gebracht te willen worden. Ook afgelopen jaar was helaas wederom een bizar coronajaar voor de leerlingen. Gelukkig hebben ze volop kunnen genieten van een kamp wat door de maatregelen op school gehouden werd. Maar het was er niet minder gezellig om geworden. Ook dit jaar hadden de leerlingen een eindfilm gemaakt in plaats van een eindmusical.

En waar de leerlingen nagenoeg al een jaar naar uitgekeken hadden, was dan eindelijk zo ver. Vele speciale auto's, begeleid door brullende motoren, reden een mooie route door Aarle-Rixtel. De weergoden waren ze gegund en de leerlingen werden verwelkomd door vele mensen naast de route. Ze kwamen vol trots, en soms met tranen van emoties, aan bij de school. Hier lag de rode loper al op hen te wachten en ze werden als filmsterren verwelkomd door hun juffen. Dit jaar mochten de ouders wel mee naar binnen, en werd iedereen ontvangen met een ruime keuze aan taarten die door de leerlingen zelf gebakken waren. Nadat ze naar hun stoelen waren begeleid heeft ieder kunnen genieten van de geweldige film. Nadat deze was afgelopen zat het er voor de ouders op, maar gingen de leerlingen de avond nog afsluiten met een knallend discofeest onder begeleiding van een DJ.

Het was een afscheid om nooit te vergeten.