Kermis Beek en Donk 2019
Kermis Beek en Donk 2019 Foto: Lieke van den Eijnden

Coronamaatregelen kermissen in Lieshout en Beek en Donk

Activiteiten & Evenementen

Lieshout/Beek en Donk - Het gemeentebestuur doet er alles aan om de kermissen in Lieshout (4-7 september) en Beek en Donk (10-14 september) door te laten gaan. Binnen de geldende coronamaatregelen is het mogelijk een kermis te organiseren. 

“Bijna net zoals we gewend zijn. Als iedereen rekening houdt met de regels en als bezoekers verspreid over de dagen naar de kermis komen, kan de kermis gewoon bezocht worden”, licht burgemeester Frank van der Meijden toe. “Kermis brengt vertier voor jong en oud en zorgt voor dynamiek in de samenleving. Dat kunnen we goed gebruiken in deze tijd.” Testen voor toegang of een negatieve coronatest is niet nodig, omdat de kermis op een buitenlocatie is met doorstroom van bezoekers.

Wat is er anders dan andere jaren
Het meest opvallende verschil met voorgaande jaren is dat bezoekers zoveel mogelijk 1,5 meter afstand moeten houden. De exploitanten geven de afstand in hun wachtrijen aan. Ook het aantal bezoekers op de kermis wordt gevolgd, door centrale in- en uitgangen te maken en de kermis met hekken af te zetten. Mocht het te druk worden, dan kan het terrein tijdelijk afgesloten worden.

De kermis en de terrassen die eraan gelegen zijn sluiten om 22.00 uur. Dat geeft duidelijkheid voor bezoekers en voor handhavers. Met deze keuze ontstaat de juiste balans om activiteiten als een kermis op een verantwoorde wijze door te kunnen laten gaan. Dat leren de ervaringen in andere dorpen. De officiële opening, loterij en afsluitend vuurwerk (in Beek en Donk) vervallen om geen toestroom van bezoekers te krijgen. Op de website van de gemeente staan nog meer vragen en antwoorden over de kermissen.