Geniet van het leven want...

Ik neem u mee in het leven van zo maar een jong gepensioneerde man, een willekeurige dag , een donderdag in augustus 2021. Dus nog niet zo lang geleden.

Lekker uitgeslapen tot 9.00 uur en de kleinkinderen, vijf van de zeven zijn al bij ons, hebben van oma een lekkere boterham met melk gehad en zijn nu gezellig en soms wat hard getaald met elkaar aan het spelen.

Ik smeer mijn boterhammen, zet een kopje thee en lees de voor mij belangrijkste onderdelen uit de krant (de sport en het plaatselijke nieuws!). Vandaag lees ik ook de MooiLaarbeekKrant die bij ons lekker vroeg in de brievenbus zit.

Dan roep ik de kleinkinderen 'wie heeft er zin om mee naar Beek en Donk te gaan naar de oude opa?'. Omdat ze weten dat opa gezellig is, maar ook omdat hij volop trakteert op koekjes, ranja en schuimpjes zitten ze al in de bakfiets voordat ik het weet.

“Zullen we even bij de diertjes gaan kijken?” vraag ik. Even later rijden we met onze volle bakfiets langs het Regtereind waar al veel kinderen zijn om de dieren te bekijken en natuurlijk te spelen, en veel vrijwilligers die druk in de weer zijn om de kinderen en natuurlijk de dieren te helpen.

Dan naar de ouwe opa die toevallig elke donderdag meedoet met een beweeggroep in de beweegtuin bij de Waterpoort. We doen even mee met bewegen en gaan dan op de koffie, een bakske nescafe met zoet brood is tegenwoordig het vaste extraatje van de ouwe opa.

Langs de Zuid Willemsvaart rijden we dan vanaf de Waterpoort langs het kanaal richting de Hei en komen dan een kleine speeltuin tegen bij de Voorbeemd. “Opa mogen we even spelen?” vragen ze en ik parkeer de bakfiets. Ze gaan tekeer in het prachtige speeltoestel en het kleine beweegtoestel dat in die speeltuin staat. Even later sluit ook een bekende aan, iemand van de Dorpsraad Beek en Donk. Hij is iets ouder dan ik en is ook met zijn kleinkinderen. Hij vertelt dat hij het net als ik erg fijn heeft en geniet van het leven.

Omdat oma al met de middagboterhammen zit te wachten stappen we weer op de bakfiets en karren richting Mariahout. Op de Hei komen we dan zeker 40 fietsende KBO'ers van Beek en Donk tegen. Beveiligd met oranje hesjes groeten zij ons al lachend om ook weer naar huis te gaan om daar ook van hun boterham of middagmaal te genieten.

Thuisgekomen bij mijn vrouw lach ik en ben ik blij, want ik geniet van het leven!!!