Sesamstraat

'Zullen we morgen Sesamstraat opzetten in de auto?' grapt manlief op de vooravond van een weekje weg naar Texel. Waar blijft de tijd? Inmiddels heeft oudste zijn vakantie naar Oostenrijk met vriendin er al opzitten en vraag ik me af of middelste volgend jaar wel op een uitje met die 'bejaarden' zit te wachten. Jongste is voorlopig nog niet van ons af, al is zij degene die qua kamperen met vriendinnen het meeste initiatief toont.

Weemoedig pak ik mijn spullen in de koffer. Deze keer geen pakken luiers, hoogstens Tena lady, en de fopspenen hebben plaats gemaakt voor een setje leesbrillen. Oud voel ik me... stokoud. Waar is de tijd gebleven dat ik gniffelend via het kinderspeelgoed de auto van mijn zwager en schoonzus betrad terwijl de radio zoetsappige kinderliedjes afspeelde. Later waagde mijn zwager nog weleens cabaret te draaien, maar zijn kinderen wisten vrijwel meteen de pikante stukjes woordelijk te reproduceren. Manlief en ik leerden hiervan en hielden het daarom keurig bij Sesamstraat. Al zeggen Ernie en Bert ook weleens dingen die niet helemaal door de beugel kunnen.

Gelukkig heeft het op vakantie gaan met pubers ook wel zijn voordelen. Ze pakken zelf hun spullen. Wel ben ik al dagen aan het wassen. Als ik stiekem de kast van zoonlief uitmest zie ik tot mijn schrik maar drie spijkerbroeken. 'Hij loopt waarschijnlijk de hele week in dezelfde!' lacht manlief mijn bezorgdheid weg. Waar zijn de tijden gebleven van iedere dag een schoon rompertje? En een paar extra voor de ondergescheten exemplaren?

Terwijl ik mijn eigen koffer inpak glijden gedachten door mijn hoofd. Mooie herinneringen maken, dat hebben we gedaan en gaan we nu weer doen. Vanuit Oostenrijk stuurde oudste steeds foto's. Enthousiast vertelde hij waar hij allemaal was geweest en wat hij herkende van ‘vroeger’ met ons. Natuurlijk pakte ik het fotoalbum om tot mijn schrik te beseffen dat het twaalf jaar geleden was dat we daar waren. Het leek wel gisteren dat jongste zich optrok aan de tafel en ze aan de hand wat kleine stapjes zette.

Naar Texel met twee pubers; zeker anders dan twaalf jaar geleden en waarschijnlijk relaxter. En als we, misschien alleen maar om te plagen, de CD van Sesamstraat opzetten... zingen ze die misschien wel keihard met ons mee.