Oproep aan inwoners

Oproep aan inwoners

Wij, Algemeen Belang Laarbeek en de rest van onze gemeenteraad maken zich al enige tijd zorgen over de woningbouw en het ontbreken van de juiste type woningen op dit moment en de zeer nabije toekomst. Binnenkort wordt een nieuwe woonvisie opgesteld samen met Wocom en daarvoor heeft de raad aan de wethouders gevraagd een zo actueel mogelijke inventaris te maken van de woningbehoefte.

Daarop zijn vier avonden georganiseerd, dus in iedere kern een aparte avond, waar de wethouders en Wocom in gesprek gaan met de inwoners om de woonwensen en behoeftes op te halen en die straks in de nieuwe visie uit te werken.

Als de gemeenteraad wil sturen met de beste gegevens dan is dat niet mogelijk zonder medewerking van de inwoners. De laatste tijd krijgen wij van veel inwoners opmerkingen over de onbalans tussen vraag en aanbod van woningen. Nu ligt de bal dus ook bij de inwoners om mee te denken en het college en Wocom van informatie te voorzien.

Maandagavond was de eerste van de reeks informatie avonden en wel in Aarle Rixtel. Een van onze Aarle-Rixtelse bestuursleden was op die avond aanwezig en moest tot zijn grote teleurstelling vaststellen dat er vrijwel geen inwoners op de uitnodiging waren ingegaan. Het waren er nog geen handvol en dat levert natuurlijk te weinig op.

Wij roepen u dan ook op de volgende info avonden echt te gaan bezoeken, want hoe de toekomst van de Laarbeekse woningbouw er uit moet gaan zien is een zeer belangrijk onderwerp dat alle aandacht meer dan verdient! Besturen is vooruitzien maar natuurlijk ook alleen mogelijk met de beste info en daar moeten we samen voor zorgen. De volgende bijeenkomsten zijn 15 september in Mariahout, 23 september in Beek en Donk en 29 september in Lieshout. Zeg het voort, vooral de jongeren wordt gevraagd ook mee te denken en ja, ook voor de senioren in Laarbeek is nog veel te winnen. De koffie zal wel klaar staan, tot ziens op de info avonden.

Namens bestuur ABL Frans Coppens, Ton Sonneveldt