Op vakantie, spannend!

Een weekje Kos hadden ze nog op het laatste moment geboekt, onze dochter met partner en totaal vijf kinderen. Spannend met die kleintjes, ondanks dat ze al vaker hadden gevlogen. Maar dat waren ze alweer vergeten. En niet alleen Siem en Lola vonden het spannend, ik ook. Ik zou blij zijn als ze weer terug waren. In het vliegtuig waren Siem en Lola helemaal onder de indruk: "Mama, gaan die vleugels niet op en neer" en "maakt deze geen loopings?". Aan andere mensen vroegen ze of hun bestemming ook Kos was.

Een dag later kwam 's middags het eerste verontrustende telefoontje. Grote brand. Ze moesten direct geëvacueerd worden. Ze konden snel paspoorten en geld meenemen en moesten gaan lopen. Vrij snel stopten er auto’s van de lokale bevolking om de mensen van het resort te evacueren. Aangezien ze met twee kleine kinderen liepen werden ze direct ingeladen. Heftige beelden van branden werden ons toegestuurd. Op dat moment wisten ze totaal niet hoe het ervoor stond. Gelukkig kregen ze op het begin van de avond bericht dat ze allen terug konden naar het park. Verrassend genoeg was het alleen een natuurbrand geweest en hadden een paar muren wat brandschade. Een dag later leek het of er niets was gebeurd, het vakantieleven ging gewoon verder.

Terwijl ze aan het zwembad lagen moest Siem plassen. Het was een eindje lopen naar de toiletten en er waren op dat moment geen kinderen in het kinderbad. Er lagen alleen wat ouders te zonnen. Loom zei onze dochter zachtjes tegen Siem dat hij bij wijze van uitzondering wel eenmalig in het badje mocht plassen. En wat doet Siem: hij loopt naar het kinderbad, trekt zijn zwembroek omlaag en wil zijn plassertje pakken. Gelukkig zag onze dochter dit op tijd en kon ze roepen dat dat niet de bedoeling was. Tja, leg het dan nog maar eens uit… Ijlings moest ze alsnog naar de toiletten lopen.

Gelukkig was de vakantie verder voorspoedig verlopen en kwamen ze weer veilig en gezond in Nederland aan.