Suzanne Jägers nieuwe directeur Muldershof
Suzanne Jägers nieuwe directeur Muldershof Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Suzanne Jägers nieuwe directeur Muldershof

Tekst: Marie-Christine van Lieshout
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Sinds dit schooljaar is Suzanne Jägers (48) uit Den Bosch directeur van de Muldershof die als doel heeft Brainportschool te worden. De wereld de school in halen en de kinderen de wereld laten ervaren is haar motto.

Beek en Donk - Met fotografie als hobby heeft Suzanne zeker nagedacht hoe ze haar foto in DeMooiLaarbeekKrant wil hebben. Het idee is om tientallen rode hartjes boven hoofden van leerlingen de lucht in te knallen. Een directe verwijzing naar passie voor het onderwijs en leerlingen die vol verwondering de wereld bekijken. De harde wind is een behoorlijke uitdaging want al snel loopt ze samen met de kinderen de al geknalde hartjes te verzamelen. Contact met kinderen is voor Suzanne natuurlijk. Jarenlang stond ze als juf voor de klas. “Wat ik doe moet goed zijn voor kinderen”, vertelt Suzanne, die in haar missie geen uitdaging uit de weg gaat. “Kinderen betekenisvol laten leren, waarbij de wereld om het kind heen een belangrijke rol speelt.” Daarom was de vacature voor directeur van de Muldershof, nu een aspirant Brainportschool, een logische keuze. Suzanne heeft al behoorlijk veel ervaring met scholen waar onderzoeken, ontwerpen en ondernemen, aspecten van de zogenaamde contextrijke omgeving, centraal staan.

Ervaring
“Ze zochten een directeur die niet te oud was”, lacht Suzanne. “Dat klopt niet helemaal, al zeiden een paar kinderen dat ik er jong uit zie voor mijn leeftijd.” Suzanne, die haar naam te danken heeft aan het gelijknamige liedje van Herman van Veen, stelde zich via een filmpje voor. De kijker werd meegenomen in haar geschiedenis; van baby tot zoals ze nu in het leven staat. Als jonge juf kreeg ze de mogelijkheid om mee te denken over een concept voor een nieuwe school. “Toen de school uiteindelijk werkelijkheid werd, kon ik het niet laten te solliciteren”, zegt Suzanne. “Ik werd directeur van een school die nog niet bestond.” Later bestuurde ze in Schijndel twee scholen met de taak om een school voor speciaal onderwijs ook regulier te maken. Daarnaast ontstond er samenwerking met het bedrijfsleven en dit resulteerde daar in het prachtige project ‘Let’s play’, waar kinderen in vier ruimtes bekende en onbekende talenten bij zichzelf en elkaar kunnen ontdekken en ontwikkelen. De ontwikkeling van de Muldershof naar Brainportschool lag in lijn met wat ze als directeur in het onderwijs wil bereiken, vandaar haar sollicitatie. Kinderen breed ontwikkelen en daarbij de wereld om je heen gebruiken. Het staat bij Suzanne hoog in het vaandel. Samen met een gedreven team en hulp van betrokken ouders gaat dat zeker lukken. Binnenkort hoopt Suzanne veel ouders te ontmoeten en ze aan te steken met haar enthousiasme.

Afbeelding
Suzanne Jägers
Afbeelding
Afbeelding