Dorpstuin

Ik kom best wel wat mensen tegen die mijn bijdrage aan DeMooiLaarbeekKrant lezen en dan reageren. Vaak vraag ik hen ook om een onderwerp om over te schrijven, maar dat blijft wel wat lastig. Ik hoorde wel van iemand uit Lieshout dat veel senioren ontevreden zijn over het beschikbaar stellen van Huishoudelijke hulp via de WMO door de gemeente. Zelf ervaar ik dit niet en roep ik bij deze senioren van Laarbeek op om zich te melden bij onze redactie als dit inderdaad zo mocht zijn. Ik zal daar dan zeker een volgende keer mijn rubriek aan wijden. Beter is het uiteraard om zelf naar de gemeente of een Dorpsondersteuner te stappen en dit voor te leggen, maar dit terzijde!

Deze keer wil ik het graag hebben over een prachtig nieuw initiatief wat deze zomer in Beek en Donk gerealiseerd is, namelijk de Dorpstuin. Wie er nog niet geweest is: de Dorpstuin ligt in het groene hart van Beek en Donk achter het zwembad en de vijver aan de Koppelstraat. De jongste jeugd kan er spelen met water in een soort van open keuken, de wat oudere jeugd kan er midgetgolfen en volleyballen op een drietal veldjes die er liggen. Verder zijn er nog tal van andere activiteiten gesitueerd rond een open terras waar jong en oud kunnen genieten van een heerlijke kop koffie of iets anders. De keren dat ik er was, was het er gezellig druk met jonge en oude gasten en heerste er een erg prettige sfeer.

Als ik naar de diverse dorpen van Laarbeek kijk dan valt op dat er steeds minder te genieten is van terrasjes terwijl dit nu juist zo gezellig is. Zou het nu niet iets zijn om in ieder dorp van Laarbeek zo’n Dorpstuin te hebben, het liefst in het centrum van het dorp. In elk Laarbeeks dorp is daar wel plek voor; Mariahout in het groene hart, Lieshout ergens bij het Dorpshuis en in Aarle-Rixtel bijvoorbeeld op het Couwenbergplein.

In Beek en Donk is de Dorpstuin een initiatief van twee ondernemers, een horecaondernemer en de exploitanten van Outdoor Laarbeek. Het lijkt me dat er in de andere dorpen ook wel ondernemers zijn, mogelijk met ondersteunende organisaties, die dit kunnen en willen organiseren. Het zou niet alleen voor elk dorp fantastisch zijn, maar het zou ook nog een centje kunnen opleveren.

Laarbeek zal er in ieder geval nóg levendiger van worden.