Afbeelding
Foto: Mark Barten

Kunstexpositie basisscholen te zien in het gemeentehuis

Algemeen

Laarbeek - Vanaf komende week zal er in het gemeentehuis een doorlopende expositie te zien zijn van werken die leerlingen van alle Laarbeekse basisscholen gemaakt hebben. Dit in het kader van de Cultuur Loper. Maandag 11 oktober is eerst het werk van leerlingen van De Muldershof te zien. Kom zeker eens een keer kijken naar deze mooie kunstwerken.

De Cultuur Loper is een initiatief van het Rijk, provincie en gemeente, gericht op het vergroten van de kwaliteit van cultuureducatie op basisscholen, dit loopt door tot 2024. Acht Laarbeekse basisscholen zijn enthousiast deelnemer en geven elk op hun eigen manier invulling aan dit project. Er is veel ruimte voor ontwikkelvragen van de individuele leerkracht. Het project wordt begeleid door intermediair Masha Meegdes van Kunstlokaal in Gemert. Het hele schooljaar 20/21 werd hier ook hard aan gewerkt. Maandelijks zou de expositie te zien zijn in het gemeentehuis, maar door corona werd dit uitgesteld. 

Tot het einde van het schooljaar 21/22 zullen de werken nu alsnog te zien zijn in het gemeentehuis. Elke maand is er een andere school aan de beurt.
- Muldershof, vanaf 11 oktober
- Breinplein, vanaf 8 november
- De Driehoek, vanaf 6 december
- De Sprankel, vanaf 17 januari
- Bernadetteschool, vanaf 14 februari
- Het Klokhuis, vanaf 14 maart
- ‘t Otterke, vanaf 11 april
- De Raagten, vanaf 16 mei