Afbeelding

Uniek sporten in Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen. Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Uniek Sporten vindt daarom dat sporten voor iedereen belangrijk is. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. 

Bij Laarbeek Actief doen ze wekelijks met ORO een activiteit samen. Ook organiseren zij maandelijks een grotere activiteit, zoals zwemmen, dansen, golven etc. Ook zijn ze bezig voor het jaarplan van Uniek Sporten en daar komen de evenementen zoals de Buffelrun en een duo-fietsen fietstocht in terug. Deze evenementen zijn vaak een groot succes met veel enthousiaste deelnemers.

Sportdroom
Mensen met een beperking verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend en hebben deze mensen vaak sportdromen die lastig zijn om te realiseren. Om die reden slaan Uniek Sporten de Peel en Jibb+ de handen ineen om voor verschillende Uniek Sporters deze sportdroom waar te maken. Bij Laarbeek actief vinden ze dit een ontzettend mooi project dat opgezet is en willen ze hier graag ook meer in gaan betekenen.

Sportcoaches
Er staan drie sportcoaches op de groep Uniek Sporten, dat zijn Jaccy van den Enden, Fenne van der Horst en Inga Elbers. Je kunt voor meer vragen altijd bij hun terecht. De contactgegevens zijn te vinden via de website www.laarbeekactief.nl.