Afbeelding

Kennismaking met klassieke muziek?

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk organiseert op donderdag 28 oktober een middag ‘kennismaken met klassiek’ in het Ontmoetingscentrum. Op deze middag komt het ensemble ‘Euterpe’ naar het Ontmoetingscentrum en zullen zij live een muziekmiddag verzorgen. 

Euterpe is enkele jaren geleden opgericht door een aantal bevriende musici die vooral van Barokmuziek houden. Het zijn vier gedreven muzikanten die allen ervaring hebben met het spelen in symfonieorkesten. Het ensemble bestaat uit: Boudewijn Hopman (violist, mogelijk bekend bij een aantal mensen omdat Boudewijn in het verleden een aantal jaren lessen klassieke muziek verzorgde), Bekkie Doornweerd (violist), Hubert Keuning (cellist), en Paul Schiphof die meerdere instrumenten bespeelt, zoals orgel, piano, en het meest aparte, het klavecimbel. Tijdens deze middag zullen de muzikanten het een en ander over hun instrumenten vertellen en zal Boudewijn meer vertellen over de componisten van de muziekstukken die gespeeld gaan worden. 

Er is bewust gekozen voor de bij het publiek wat minder bekende componisten zoals Archangelo Correlli, Jean Baptiste Loeillet van Gent, en John Loeillet uit Engeland. Deze componisten waren tijdgenoten van onder andere Vivaldi, Handel en Bach. Voor leden van een van de Laarbeekse Seniorenverenigingen zijn de kosten voor deze middag €5,00, en voor niet leden bedragen de kosten €6,50. Dit is inclusief een kopje thee of koffie. Graag gepast betalen bij de entree, of eventueel uiterlijk 25 oktober overmaken op rekening NL 92 RABO0112096158 t.n.v. Seniorenvereniging Beek en Donk onder vermelding van ‘Klassieke muziek’. De middag begint om 14.00 uur en de dan geldende coronaregels zullen zij deze middag in acht nemen.