Afbeelding

Aangepast sportaanbod nog inzichtelijker

Algemeen

Laarbeek - Er was al de website van Uniek Sporten waar al het aangepaste sport en beweegaanbod in de Peel op te vinden is, maar sinds kort is er ook een boekje ‘Uniek Sporten de Peel’ waarin al het aanbod in de regio te lezen is.

Het boekje staat vol met aangepaste sport en beweegmogelijkheden voor mensen die een beperking of aandoening hebben en niet bij een regulier sport- en beweegaanbod terecht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan rolstoeltennis, G-voetbal of aangepast dansen. Het boekje zal onder andere verspreid worden bij zorginstellingen & sportverenigingen.

Beweegcoach
Jaccy van den Enden, beweegcoach bij Laarbeek Actief voor Uniek Sporten de Peel, hoopt dat met het boekje meer mensen de weg weten te vinden naar passend sportaanbod. “Voor veel mensen met een beperking is het vaak een warboel aan informatiestromen en willen ze wel iets met sporten of bewegen doen, maar weten ze niet hoe. Met dit boekje hopen we de mogelijkheden beter inzichtelijk te maken.”

Boekje ontvangen of heb je een sport/beweegvraag?
Jaccy helpt ook mensen op weg in hun zoektocht naar passend sport en beweegaanbod. Daarnaast kan hij ondersteunen in aanvragen van sporthulpmiddelen of het zoeken naar financiële voorzieningen. Heb je een vraag of wil je het boekje ontvangen? Neem dan contact op met Jaccy via depeel@unieksporten.nl of kijk op www.laarbeekactief.nl of www.unieksporten.nl.

Afbeelding