De baas was thuis!

Lieshoutse actualiteit van nog maar een maand terug! Vandaag al volkomen achterhaald! Het is vrijdag 24 september 2021, 18:00 uur. Mijn vrouw en ik zitten aan het avondeten. Plotseling horen we de deurbel. “Ik maak wel open”, zegt mijn vrouw. Een verslag vanaf het puntje van mijn stoel:

Ik zie dat er een donker getinte jongeman aan de bel is. Hij heeft zijn haren samengebonden. Vrolijk wipt een ‘palmboompje’ op zijn hoofd heen en weer. Zo op het eerste gezicht, niks mis mee… Ik spits mijn oren. Ik hoor de jongeman zeggen: “Mevrouwtje, mag ik u namens Greenchoice tweehonderd en vijftig euro aanbieden?”

Mijn vrouw mag over deze vraag, wettelijk veertien dagen nadenken. Dat doet ze niet. Ik hoor haar zeggen: “Natuurlijk, kom maar op!” Ze steekt haar hand uit, zodat de jongeman de transactie kan voltooien. Geschrokken deinst hij achteruit. Zó snel, hoeft nou ook weer niet! Achterwaarts krabbelt hij zich terug, over het kronkelige tuinpad. Met uitgestoken hand achtervolgd door mijn vrouw. Struikelend bereikt hij de openbare ruimte. Onderweg vermorzelt hij twee laatbloeiende primula’s. Het een en ander komt de ontspannen sfeer in onze voortuin niet ten goede…

Eenmaal op gemeentegrond beland, herpakt Greenchoice zich. “Is de baas niet thuis?", informeert hij. “Of een volwassen kind? Die kunnen misschien helpen.” Mijn vrouw is, onder ons gezegd en gezwegen, niet zo’n volgzaam type. Bij het woordje ‘baas’, gaat ze, volledig door het lint! “Denk je dat ik dement ben, of zo?”, bijt ze Greenchoice toe. Ze draait zich om en knalt de voordeur demonstratief dicht. Greenchoice perplex achterlatend. Van achter het raam zien we Greenchoice mopperend afdruipen naar het belendende perceel.

Trots ben ik op mijn ‘mevrouwtje’, apentrots! Hoe zij deze onverlaat wist te verjagen! Zou ik zelf niet beter gekund hebben. Ik check voor alle zekerheid, gas, licht en internet. Je weet maar nooit met dit soort lui, zo vlak bij de wifi en de slimme meter! Gelukkig, alles werkt nog! Alleen de voordeur klemt een beetje.

Of de baas thuis was, wilde die Greenchoice, totaal overbodig, weten. Haha, …

De baas was thuis!