Fair Play

Het Lieshouts gemeenteraadslid van het CDA schreef in deze krant onder het lezerspodium van vorige week onaangenaam verrast te zijn over Stichting Plan Lieshout. En waarom? Omdat Stichting Plan Lieshout aan de politieke partijen heeft gevraagd wat hun standpunten zijn inzake de centrumontwikkeling én wat de politieke partijen opnemen hierover in het verkiezingsprogramma. En daar zijn het CDA, en volgens de schrijver met hun ook bijna alle andere politieke partijen, onaangenaam verrast over. Blijkbaar treedt het CDA tegenwoordig ook op als spreekbuis voor andere politieke partijen in de gemeente Laarbeek. Maar dat even ter zijde. Volgens het CDA wil de politiek zich gaan verschuilen achter een klankbordgroep (en het is goed dat die er komt) en zich tot die tijd 'lekker veilig' nergens mee bemoeien. Prima, maar waarom zou een stichting als Plan Lieshout, die inmiddels meer dan 50% vertegenwoordigt van alle inwoners van Lieshout, niet mogen vragen om de gedachten van de politiek? 

Het is Stichting Plan Lieshout die de gemeente net op tijd tot andere gedachten kon brengen. Als zij niet waren opgestaan, dan was het kwaad allang geschied en zouden we de komende decennia opgezadeld zijn met een grote gele reus in ons pittoreske centrum met alle zware overlast van dien. Na al wat we als direct omwonenden en overige Lieshoutenaren hebben meegemaakt in pogingen de oorspronkelijke plannen door te duwen (met een veel te grote rol voor de projectontwikkelaar) en een gebrekkige communicatie vanuit de gemeente Laarbeek zijn we maar wat blij met Stichting Plan Lieshout die op zijn gekomen voor de belangen van alle Lieshoutenaren. Goed dat zij vragen aan onze volksvertegenwoordigers wat hun gedachten en standpunten zijn inzake dit alles bepalende centrumplan voor Lieshout. Misschien had het CDA wat eerder een actieve houding moeten aannemen in plaats van afwachten inzake centrumplan Lieshout. Met klem zeg ik CDA, omdat ik me niet voor kan stellen dat de gehele politiek onaangenaam verrast is over een paar simpele vragen van Stichting Plan Lieshout. 

Benieuwd of er een partij is die wel achter de veilige muur uit durft te komen en wil antwoorden op de vragen van Stichting Plan Lieshout.

Roland van de Laarschot,
Direct omwonende