Voorbespreking PNL commissies

Voorbespreking PNL commissies

Laarbeek - PNL bespreekt op maandag 15 november 2021 de onderwerpen die in de komende commissies Sociaal Domein, Ruimtelijk Domein en Algemene Zaken behandeld gaan worden. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn in het Dorpshuis in Lieshout. Aanvang 20.00 uur.

In de commissie Sociaal Domein gaat het om de aanpak laaggeletterdheid. Hoe krijgen de mensen die moeite hebben met lezen er weer plezier in? Lezen is namelijk een belangrijke vaardigheid om mee te blijven doen in de samenleving. Ook de regeling omtrent beschermd wonen in de Peelregio staat in deze commissie op de agenda. De omgevingsvisie buitengebied is een belangrijk document dat in de commissie Ruimtelijk Domein wordt besproken. Veel inwoners hebben hier al via zienswijze op gereageerd. Het gaat tenslotte over de toekomst van het buitengebied van Laarbeek. Verder worden in deze commissie veel zogenaamde procedurevoorstellen besproken die noodzakelijk zijn door de invoering van de omgevingswet. 

Tot slot ligt in de commissie Algemene Zaken de vaststelling van de Regionale Energie Strategie voor, die de regionale aanpak van de transitie naar duurzame energie en energiebesparing in de regio Eindhoven bepalen. De vergaderstukken staan op de website van de gemeente onder IBABS en onder de gemeentelijke rubriek in De MooiLaarbeekKrant. 

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd op maandag 15 november om 20.00 uur in Het Dorpshuis in Lieshout.