Wat verandert onze omgeving?

Laarbeek - De aanpak en inrichting van de leefomgeving is altijd aan wijzigingen onderhevig, dat is al eeuwen zo. Momenteel staat iedereen echter aan de vooravond van een grote wetmatige aanpassing door de introductie van de omgevingswet. Met de aanpak van de klimaatvraagstukken staat ABL sowieso al voor uitdagingen die de leefomgeving kunnen veranderen. 

Met de nieuwe omgevingswet vervallen in de loop der jaren de huidige bestemmingsplannen en komt er een andere benadering van inrichten van de omgeving. Wat je wel mag en wat je niet mag ontwikkelen binnen bepaalde gebieden in de gemeente Laarbeek is terug te vinden in de omgevingsvisie. 

Komende weken staan hiervoor de omgevingswet, de visie buitengebied en de definitieve versie van regionale aanpak energietransitie op de agenda. Onderwerpen in het belang van de gemeenschap waarvoor alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek uitgenodigd zijn om meningen te delen en zodoende de raads- en commissieleden en wethouder de juiste inzichten mee te geven. Dit overleg vindt plaats op maandag 15 november aanstaande om 20.00 uur aan de Kapelstraat 34 te Beek en Donk, tegenover de Donkse kerk.

Naast de genoemde onderwerpen komt ook aan de orde de wijziging van de belastingtarieven in de gemeente, zoals bijvoorbeeld de afvaltarieven. De complete agenda van de commissievergadering kunt u vinden op www.laarbeek.nl onder bestuur en organisatie op de vergaderkalender van 16, 17 en 18 november aanstaande. Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk je aan te melden zodat ABL kan zorgen dat er voldoende afstand gehouden kan worden. Dit kan eenvoudig door dit te melden bij info@abllaarbeek.nl. Natuurlijk kunt u hun ook persoonlijk bereiken per telefoon, zie daarvoor de gegevens op www.abllaarbeek.nl.