Uitnodiging voorbespreking ABL

Uitnodiging voorbespreking ABL

Laarbeek - De aanpak en inrichting van de leefomgeving is altijd aan wijzigingen onderhevig, dat is al eeuwen zo. Momenteel staat de gemeente Laarbeek echter aan de vooravond van een grote wetmatige aanpassing door de introductie van de omgevingswet. Met de aanpak van de klimaatvraagstukken en milieuproblematiek staat eenieder sowieso al voor uitdagingen die de leefomgeving kunnen veranderen.

Met de nieuwe omgevingswet vervallen in de loop der jaren de huidige bestemmingsplannen en komt er een andere benadering van inrichten van onze omgeving. Wat je wel mag en wat je niet mag ontwikkelen binnen bepaalde gebieden in de gemeente is terug te vinden in de omgevingsvisie. 

Komende raadsvergadering staat de besluitvorming over de omgevingswet en de visie buitengebied op de agenda. Onderwerpen in het belang van de gemeenschap waarvoor alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek zijn uitgenodigd om meningen te delen en zodoende raads- en commissieleden en wethouder de juiste inzichten mee te geven. Vanwege de coronamaatregelen moet dit overleg helaas weer digitaal plaatsvinden op maandag 6 december aanstaande om 20.00 uur. 

De complete agenda van de raadsvergadering kunt u vinden op www.laarbeek.nl onder bestuur en organisatie op de vergaderkalender van 9 december 2021.

Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk, waarbij je een digitale link naar de vergadering ontvangt. Dit kan eenvoudig door dit te melden bij info@abllaarbeek.nl. Vind u zo’n digitaal overleg niet makkelijk, dan kunt u hun uiteraard ook persoonlijk bereiken per telefoon, zie daarvoor de gegevens op www.abllaarbeek.nl.