Milou Gottenbos met haar pony Just Chimento
Milou Gottenbos met haar pony Just Chimento

Milou Gottenbos en Just Chimento Kringkampioen Kring Helmond

Sport Sport

Mariahout - Op de foto zie je Milou Gottenbos die, vol trots, haar rozet en beker aan haar pony Just Chimento (roepnaam Justy) toont. De 8-jarige Milou rijdt haar pony Justy sinds augustus 2021 bij ponyclub De Pioniertjes te Mariahout. Ze vormen een perfect stel samen.  

Milou is al vanaf haar tweede jaar helemaal verliefd op pony’s en paarden. Haar ouders waren hier erg verbaasd over, omdat zij beiden geen paardenachtergrond hebben. Milou hield vol dat ze graag wilde ponyrijden en werd nog een beetje gestimuleerd door haar tantes die wel allebei paardengek waren. Vanaf drie jaar was Milou wekelijks te vinden op een manege en kreeg hier ponyrijles. In de zomer van 2021 kreeg ze haar eigen pony, waar ze al zo lang naar verlangde. Samen met haar vriendinnen ging ze naar ponyclub De Pioniertjes. Milou bleef nog wel contact houden met de eigenaar van haar pony door regelmatig les te volgen. Op deze manier leerde ze haar pony Justy heel snel kennen en voelen ze elkaar al helemaal aan. 

In het najaar van 2021 is Milou al direct gestart met het rijden van dressuurwedstrijden van KNHS kring Helmond. Deze wedstrijden zijn ingedeeld op grootte van de pony. Justy is een D-pony, een grote maat, dus Milou moest tegen allemaal veel oudere kinderen rijden. Dit was even een tegenvaller. Ze had liever tegen leeftijdsgenoten gereden, want de grote meiden zijn vaak sterker en rijden meestal al langer en beter. Milou en Justy gaven het een kans en deden toch mee.

Het ging om een reeks van zes wedstrijden waarbij de vier beste resultaten meetellen voor het kringkampioenschap en selectie voor de Brabantse Kampioenschappen. Ze had het nooit verwacht, maar na de vierde wedstrijd was het voor Milou al duidelijk: Ze mag in januari naar de Brabantse kampioenschappen Indoor klasse DB. En ze mag nog trotser zijn, want ze heeft alle zes wedstrijden afgesloten met een eerste prijs en is hierdoor uiteindelijk, met grote overtuiging, Kringkampioen van kring Helmond geworden. Ze is er superblij mee! Ponyclub De Pioniertjes is apetrots om een kringkampioen in hun midden te hebben.

Milou heeft al aan haar vader gevraagd om een bekerkast te maken en haar moeder mag volgende keer haar chauffeur en voorlezer zijn. Lang leve de paardenwereld.