Roel Beekmans
Roel Beekmans Foto: Rob de Ruiter

Promotie én degradatie voor TTV Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Twee teams van TTV Een en Twintig speelden afgelopen zaterdag hun promotie/degradatiewedstrijd.

TTV Een en Twintig 3 werd knap tweede in de poule in de vierde klasse. Dit team mocht voor promotie naar de derde klasse spelen, tegenstander was TTV Veldhoven 6, die vijfde in een klasse hoger zijn geworden. TTV Een en Twintig trad aan met Aum van Berlo, Bert Coolen en Joost van Goch. Van de negen gespeelde wedstrijden werden er maar liefst zes beslist in de vijfde game. In totaal wist TTV Een en Twintig met 6-3 te winnen, met name door drie overwinningen van Aum van Berlo en twee overwinningen van Joost van Goch. Met name de wedstrijden tegen oude bekende Walter Gruijters waren stuk voor stuk spectaculair, alle drie vijfsetters. Helaas wist Bert Coolen geen wedstrijd te winnen, toch kan Bert terugkijken op een succesvol seizoen. 

TTV Een en Twintig 5 speelde tegen degradatie tegen Attaque uit Sint Oedenrode. Bij winst zou het Beek en Donkse team in de vijfde klasse mogen blijven spelen. Hoewel Rolf Hendricksen alle drie zijn wedstrijden won, dolf dit team uiteindelijke het onderspit. De ene overwinning van Roel Beekmans was namelijk niet genoeg om minimaal gelijk te spelen. Invaller Kevin Biemans heeft zich dapper geweerd, maar uiteindelijk bleek in de drie wedstrijden het niveau van de tegenstanders toch nog net te hoog voor Biemans. Volgend jaar kan dit team haar plek in de vijfde klasse terugverdienen, een klasse waar met name Rolf Hendricksen zeker goed tot zijn recht komt.

TTV Een en Twintig hoopt dat half januari de voorjaarscompetitie normaal gespeeld kan worden. In verband met de huidige coronamaatregelen is de zaal van TTV Een en Twintig alleen op woensdagochtenden van 9.00 tot 11.00 uur geopend. Het is dan vrij spelen, toegankelijk voor alle leden. Niet-leden die willen ervaren of tafeltennis ook voor hen een leuke sport is zijn dan ook van harte welkom bij de Beek en Donkse tafeltennisvereniging.