Afbeelding
Foto: Jan Jansen

Vijftig jaar huwelijk na ‘rapide’ start

Human Interest

Mariahout - Carel en Truus vieren vrijdag hun gouden huwelijksjubileum. Lekker thuis, want met een dichte Pelgrim en gesloten horeca wordt de familietraditie ‘de zoete inval’ wederom een feit.

Vanaf de eerste dag na hun huwelijk woont het koppel naast het Buurthuis. “We ontmoetten elkaar in juli ’71 bij Café De Stal in Aarle-Rixtel en trouwden op 17 december dat jaar”, vertelt Carel terwijl hij grapt. “Le rapide; liefde op het eerste gezicht, met baby op komst.” Wat moeten twee tieners van negentien en zestien met een kind? Gelukkig klikt het tussen beide schoonmoeders en krijgt het jonge stel de ruimte. Wel moest er getrouwd worden. “We konden hier bij Paul de Hoon boven wonen”, vertelt Truus. “Het oudere echtpaar vond het gezellig, al dat jonge volk dat steeds bij ons op bezoek kwam. Het touwtje hing uit de brievenbus.” Oudste zoon Erwin werd geboren op de verjaardag van Carels overleden zusje Petra dat maar 3,5 jaar werd. “Sommige dingen gebeuren met een reden”, zegt het bruidspaar.

Iets van het leven maken
Als chauffeur was Carel van maandag tot vrijdag weg. Geld was schaars, Truus maakte van niets iets. Notabene de burgemeester vroeg het stel om hun huurhuis te kopen, daarvoor werd een rijke tante ingeschakeld. De Hoon huurde heel even, maar al snel was het hele huis hun bezit. Carel werd in ’85 afgekeurd als chauffeur. Na hard studeren begon hij in Helmond een garage. Truus was hierbij steun en toeverlaat. Naast zorg voor ‘De Drie Musketiers’, zoals het paar hun zonen, Erwin, Boran en Menno noemt, zorgden ze dat elk dubbeltje werd omgedraaid. Zelf kleding naaien en tweedehands spullen kopen en opknappen. Tijdens de drukte volgde Truus een handlijn cursus. “Ze stond aan de strijkplank te studeren”, lacht Carel trots. Vrouw van de directeur uithangen deed Truus nooit, wel zorgen ze nog steeds samen voor de administratie van het bedrijf dat overgenomen is door Erwin en Boran.

All you need is love
‘De bus’ van Robert ten Brink stond ooit voor de deur. Truus gunde haar Canadees zusje Hannie kerst bij hun ouders. Een bus die vast zat, eten in Aalsmeer, verhalen genoeg over deze happening. Als prins van het Heidurp laat Carel in ’98 iedereen zijn zelfgemaakte gerechten proeven. Samen met Truus had hij maar een half woord nodig als ze samen catering verzorgden. Zuinigheid met vlijt leidt tot een mooi vakantiehuis in Frankrijk dat ze verhuren. Ze genieten ook van rondtrekken met de camper. Achter het fornuis is Carel in zijn element. Waterskiën was twintig jaar een passie en het echtpaar organiseert paranormale beurzen in Mariahout. Van de vijf kleinkinderen heeft een paar de leeftijd waarop Carel en Truus trouwden. Nu realiseren ze zich hoe jong ze in 1971 waren. Maar ‘All you need is love’ is ook van toepassing op het bruidspaar, dat na een ‘rapide’ start iets uit het leven haalt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding