Afbeelding
Foto: Ton op den Buijs

Seniorenvereniging/KBO Lieshout deelt kerstattentie uit

Algemeen

Lieshout - Voor elk lid een aardige attentie. Omdat er zoveel activiteiten geen doorgang konden vinden mochten de leden van Seniorenvereniging/KBO Lieshout afgelopen dinsdag en woensdag een doosje chocolaatjes ophalen in het Dorpshuis. Vrijdagmiddag 17 december is er van half 2 tot 4 uur nog een mogelijkheid. 

“Er kan zoveel niet doorgaan”, zegt Toon van de Kerkhof, voorzitter van Seniorenvereniging/KBO Lieshout. “We zijn weer op hetzelfde punt als een half jaar geleden. Alle binnenactiviteiten zijn afgelast. Buitenactiviteiten mogen nog wel doorgaan, maar de fietsclub heeft toch moeten besluiten om alles stop te zetten.” Toon van de Kerkhof voorziet veel eenzaamheid onder ouderen. “Door de privacywetgeving hebben we er niet altijd zicht op. En de mensen melden zichzelf niet gauw.” Hij wijst naar De Inloop, een activiteit die iedere dinsdag veel mensen een gezellige ochtend bezorgt. Ook die kan de komende tijd geen doorgang vinden. Hopelijk wordt 2022 een beter jaar voor gezamenlijke activiteiten.

De overgebleven doosjes chocola worden door het kerkbestuur verdeeld. Ook schenkt de Seniorenvereniging een flinke hoeveelheid kerstattenties aan het kleinschalig wonen in Franciscushof.