Voorzitter Teun Hagelaar
Voorzitter Teun Hagelaar

Voorzitter Basketball Club Lieshout blikt vooruit op jubileumjaar

Sport Sport

Lieshout - Toen Teun Hagelaar het voorzitterschap eind 2019 opnieuw accepteerde had nog niemand iets vernomen van die vleermuis uit China. Drie maanden na zijn aantreden veranderde dat drastisch. In een periode waarin er een beroep word gedaan op de flexibiliteit van alle leden en vrijwilligers, blikt hij terug en vooruit naar een feestelijk jubileumjaar dat in januari start.

“Allereerst een groot woord van dank aan alle vrijwilligers die naast hun fulltime banen en drukke gezinslevens het sportaanbod aan onze leden mogelijk zijn blijven maken. De afgelopen twee jaren heb ik de waarde van een gemotiveerd team van vrijwilligers mogen ervaren. Samen werkten we aan het opzetten van een nieuwe bestuursstructuur, wierven we nieuwe vrijwilligers om ons te helpen bij belangrijke taken en hebben onze trainers er alles aan gedaan om basketball binnen de kaders mogelijk te maken. Onze club heeft mede hierdoor een stabiel ledenbestand behouden en we zagen dat onze leden het de club gunde om de ontvangen steun van de overheid te gebruiken voor een aantal vastgestelde bestedingsdoelen. Dat maakt me enorm trots en geeft vertrouwen in de toekomst”, vertelt Hagelaar. 

“Trots ben ik ook op de beweging die ik onze leden zie maken naar het vervullen van een taak in de club. De functie van een vereniging zoals die jaren geleden ooit bedoeld was hebben we zien veranderen. Meer en meer wordt sport gezien als een dienst die geleverd wordt tegen betaling van contributie. Dat zien wij bij Basketball Club Lieshout toch écht anders. Bij ons is het motto: ‘Jij bent de vereniging’. En als lid mag jij daaraan bijdragen. Geert Welten en Jordy Dols zijn onlangs officieel toegetreden tot het bestuur en nemen de taken van de commissie Organiseren over van Thijs van de Berg, die alle taken binnen deze commissie jarenlang in zijn eentje vervulde. Allemaal signalen dat we als vereniging op de goede weg zijn.“

Vanaf 1 januari bestaat de club 50 jaar. Op 8 januari staan de eerste activiteiten voor het jubileumjaar op het programma. “De activiteitenkalender is goed gevuld en dat biedt de club de kans om weer te werken aan de clubbinding die de afgelopen periode zo werd gemist. Ik kijk er dan ook naar uit om er met al onze leden, oud-leden, sponsoren en iedereen die ons een warm hart toedraagt een fantastisch jaar van te gaan maken”, besluit Teun Hagelaar.