Naar een andere school

Sinds de papa en mama van Siem en Lola niet meer samenwonen moeten ze een paar dagen in de week langer in de auto zitten om op school te komen in Beek en Donk. Dat Siem dit niet zo fijn vond vertelde hij niet, maar het was wel te merken dat hij ermee zat. Op een avond had hij een tekening gemaakt. Links stond het huisje van papa en dan was er een hele lang weg naar het huis van mama dat helemaal rechts op het papier stond.

"Mama, als we jouw huis nu bij papa neerzetten dan hoeven wij niet meer zo lang in de auto" zo bedacht Siem de oplossing. Natuurlijk deed dit zeer bij de ouders van Siem en Lola, maar ze hebben gelukkig nog een heel goed contact samen wat het overleggen wel vergemakkelijkt als er iets aan de hand is. Samen gingen zij dan ook op zoek naar andere mogelijkheden.

In de buurt waar mama woont vonden ze een geschikte basisschool voor Siem. Hij zou dan ook nog eens op de fiets naar school kunnen. Vlakbij was een perfecte kinderopvang voor Lola.

Het afscheid op de Raagten werd voorbereid met Siem. Hij mocht ook al een ochtend meedraaien in zijn nieuwe groep drie op de andere basisschool. Ouders hebben er waarschijnlijk wakker van gelegen, evenals opa’s en oma’s. Maar Siem en Lola gingen vol vertrouwen na de herfstvakantie naar hun nieuwe school. Dan blijkt maar weer eens hoe flexibel ze zijn. Want Lola zou zeker juffrouw Kristi, haar lievelingsjuf op het kinderdagverblijf, gaan missen, maar op de nieuwe opvang was ook een lieve juffrouw. En Siem, die wilde niet één maar direct twee dagen naar de BSO. Hij is zelfs teleurgesteld als het tijd is om hem op te halen.

Maar ook opa en oma missen Siem nu op vrijdag. Wijselijk zegt Siem: "oma, van alle opa’s en oma’s mis ik jou het minste." Verbouwereerd keek ik hem aan, hoe kon dit nu? "Oma" zegt ie, "ik zie jou het meeste dan mis ik jou toch het minste." Wat een kinderlogica hè. Voortaan komt nu alleen Lola nog op vrijdag. En Siem, die maakt zich alleen zorgen of ie nog wel ooit een broodje kroket kan eten nu ie die dag niet meer bij opa en oma is.