Een betere invulling

Een betere invulling

Dat moet lukken nu de volledige raad ingestemd heeft met de motie van PNL om géén horeca te willen op de kop van Aarle-Rixtel. Daarmee is ook voorkomen dat geld bestemd voor natuur wordt besteed aan recreatie. Over hoe nu verder kan even gedacht worden, maar daar komt de Laarbeekse gemeenschap wel uit, zowel binnen als buiten het raadhuis is veel kennis van het groen/natuur aanwezig. Om van de kop van Aarle iets nog mooiers te maken moet de natuur wel voorrang krijgen boven de politieke ambities, want juist daar dreigde het verkeerd te gaan.

Welnu, er is een heel bedrag beschikbaar (1,9 miljoen) waarvan €550.000,00 voor rekening van de gemeente. Dit doet geen pijn omdat er vier percelen van elk bijna €400.000,00 aan de Bakelseweg verkocht gaan worden.

In de loop van de tijd zijn er al een aantal ideeën op tafel gekomen, nog een keer aan tafel met de groenclubs uit onze gemeente is wellicht gewenst om tot een mooi en duurzaam plan te komen. We zijn en blijven dan nog gewoon de groenste. Een optie zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat de gronden door de gemeente aangekocht worden en door de groenclubs gestoffeerd worden met bomen en struiken.

De laatste dagen zijn er al veel positieve reacties uitgewisseld. Wat ik niet gehoord heb is de flora en fauna in het gebied terwijl dit tot nu toe toch de grootste winnaars zijn. Essentieel voor deze laatste geldt overigens nog steeds dat er géén paden komen in het midden van het gebied, dan hoeven zij niet het kanaal in te vluchten zoals enkele reeën al overkomen is. Nu nog hopen dat ook de gemeente Helmond alsnog de keuze maakt voor natuurbehoud, voor de toekomst is dit van levensbelang.

Henk Heesakkers,
Beek en Donk