Hoe gaat het met u?

Hoe gaat het met u? Hoe gaat het echt met u? Deze vraag stellen we misschien veel te weinig. Ja, als we mensen op straat tegenkomen, maar dan blijft het vaak in het oppervlakkige hangen. Maar zo maar even bij een buurman of buurvrouw aanbellen, waarvan je weet dat die het moeilijk heeft in deze nog altijd rare tijd, dat doen we waarschijnlijk allemaal veel te weinig.

Hard roepen op sociale media, daar zijn sommige mensen heel erg goed in. Anderen proberen te overtuigen van hun gelijk. Maar als je vindt dat je gelijk hebt, waarom dan nog zo hard schreeuwen? Doe wat je vindt dat je moet doen, maar laat de scherpe randjes in het debat achterwege. Ja, ik ben gevaccineerd, ja ik ken mensen die niet gevaccineerd zijn. Punt. Als jij vindt dat je gelijk hebt, dan is dat toch prima. Gevaccineerden en niet-gevaccineerden staan soms lijnrecht tegenover elkaar. Maar luisteren ze nu echt naar elkaar? Welke keuze je ook maakt, laat elkaar in de waarde, toon respect. Van hard schreeuwen en ruzie maken wordt niemand beter.

Het verborgen leed door de hele corona-ellende is veel groter dan we denken. Nog maar niet te spreken over het leed voor de vele ondernemers in onze gemeente, en dan met name de horeca die wederom enorm hard wordt getroffen. Het niet mogen sporten is nadelig voor iedereen die normaal twee tot drie keer in de week na het werk zich uit wil leven. De gezondheid wordt er zo ook niet beter op.

En dan nu weer de scholen die gesloten worden en we met zijn allen in volledige lockdown de 'feestdagen' door moeten zien te komen. De maatregelen zijn er nu eenmaal en we zullen er met zijn allen het beste van moeten maken. Hoe moeilijk we het ook hebben, er zijn altijd mensen die het lastiger hebben. Ondernemers die hun levenswerk door hun handen zien glippen. Mensen die het voor corona al lastig hadden om de eindjes aan elkaar te knopen. Mensen die nog verder in hun eenzaamheidsbubbel worden geduwd. Mensen en zeker ook jongeren die psychisch lijden onder de nieuwe lockdown. Wees dan ook lief voor elkaar, zeker nu. En kijk naar elkaar om.

Met deze dubbeldikke kersteditie hopen we iedereen op zijn minst een glimlach op het gezicht te bezorgen en te laten zien dat er in Laarbeek ook genoeg gebeurt om gelukkig van te worden. Alleen samen slaan we ons door deze moeilijke periode heen.

Namens de redactie,
Daan Daniƫls