Dirk-Jan Gloudemans
Dirk-Jan Gloudemans Foto: Joost Duppen

Een mooie kerst thuis

Voor iedereen thuis een mooie kerst. Graag zou de PvdA zien dat in Laarbeek alle mensen Kerstmis kunnen vieren in een gezellig en warm huis. Waar ze zich thuis voelen samen met vrienden en familie. Maar de afgelopen week stonden in veel winkels winkelwagentjes waar mensen iets in konden doen voor de minder bedeelden in Laarbeek. Het is hartverwarmend om te zien dat veel mensen iets extra’s kopen om in het karretje te leggen. Maar tegelijkertijd vraag ik me af wat er aan de hand is. Hoe kan het dat er weer meer gezinnen zijn in Laarbeek die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen? Het gaat nu om ruim 80 gezinnen, zo’n 10 meer dan vorig jaar.

De PvdA pleit daarom voor een krachtig armoedebeleid. Mensen die leven in armoede en schulden verdienen vertrouwen en uitzicht op een betere toekomst. Voor ons betekent dat dat we niet gaan wachten tot mensen in de knel komen, maar dat we ervoor zorgen dat deze gezinnen gewoon kunnen meedoen. Zo willen wij een actief kwijtscheldingsbeleid van gemeentelijke belastingen, ruimere normen om in aanmerking te komen voor financiële gemeentesteun en zetten we in op het vroeg signaleren van schuldenproblemen.

Wij vinden dat ook huurders de mogelijkheid moeten hebben om hun huis duurzaam te maken. Waardoor de energierekening lager wordt. Daarom stimuleren we woningbouwcoöperaties om een actieve rol te spelen in het isoleren van bestaande woningen en het energiezuinig bouwen van nieuwe woningen. Zodat iedereen er warmpjes bijzit. Niet alleen met kerst, maar het hele jaar door.

Mijn naam is Dirk-Jan Gloudemans. Ik ben nummer 3 op de kandidatenlijst voor de PvdA Laarbeek bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil van Laarbeek een plek maken waar we allemaal fijn kunnen wonen. Waar we ons thuis voelen.

Dirk-Jan Gloudemans,
nummer 3 PvdA Laarbeek

Afbeelding