Woningvisie en verblijfsruimte arbeidsmigranten

Woningvisie en verblijfsruimte arbeidsmigranten

Laarbeek - In de media en ook in het nieuwe regeerakkoord wordt er volop gespeculeerd over de woningcrisis. Ook in Laarbeek zijn de problemen rondom wonen voelbaar. Om hiervoor beleid te ontwikkelen voor de lange termijn is de woonvisie bijgesteld. Hierin is beschreven waar de gemeente Laarbeek zich de komende jaren op wil gaan richten op het gebied van woningbouw. 

Een belangrijk aspect met een grote verwevenheid is de huisvesting van arbeidsmigranten. Ook hiervoor zijn nu regels voorgesteld om dit beter te regelen voor zowel de arbeidsmigranten als de inwoners. Hierin loopt Laarbeek voorop. Komende commissievergaderingen staat de woonvisie en het arbeidsmigrantenbeleid op de agenda. Onderwerpen in het belang van de gemeenschap waarvoor alle geïnteresseerde inwoners van Laarbeek door ABL uitgenodigd worden om meningen te delen en zodoende raads- en commissieleden en wethouder de juiste inzichten mee te geven. Vanwege de coronamaatregelen moet dit overleg helaas weer digitaal plaatsvinden op maandag 10 januari om 20.00 uur. 

Naast deze onderwerpen staan er ook tal van andere zaken op de agenda, waaronder de transitievisie warmte waarin de overgang naar gasloos verwarmen is omschreven. Ook staan schuldhulpverlening, diverse bestemmingsplannen en de onderhoudsplannen wegen en riool op de agenda. De complete agenda’s van de commissievergaderingen kunt u vinden op www.laarbeek.nl onder bestuur en organisatie op de vergaderkalender van 11, 12 en 13 januari.

Vanwege de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk, waarbij je een digitale link naar de vergadering ontvangt. Dit kan eenvoudig door dit te melden bij info@abllaarbeek.nl. Vind u zo’n digitaal overleg niet makkelijk, dan kunt u hun uiteraard ook persoonlijk bereiken per telefoon, zie daarvoor de gegevens op www.abllaarbeek.nl.