Goede voornemens

Je kunt er niet omheen; de brug en directe omgeving hiervan in Aarle-Rixtel is verre van ideaal en dat is al jaren zo. Het is duidelijk dat een paaltje, een bord en meer of minder strepen op de weg/brug het probleem niet oplossen. De onoverzichtelijke en gevaarlijke situatie voor verkeersdeelnemers ongeacht van welke richting men komt blijft zonder een degelijke aanpassing dus gewoon voortduren.

Het is een ingreep, maar de brug gewoon aan buurman Helmond schenken (willen er graag nog eentje hebben) is gewoon de oplossing. Het verjaardagscadeautje van een 25-jarige gemeente, wij als gemeente blij en Helmond blij. Ter vervanging van de brug het kanaal ter plaatse dempen nadat er buizen aangebracht zijn en een veilige kruising of mogelijk een rotonde kan dan gerealiseerd worden.

Geen bootjes naar Helmond hoor ik u denken, dat klopt, maar dat is nu ook zo en als er de mogelijkheid wel is zal dat ook niet zo zijn om de eenvoudige reden dat de pleziervaart dat gewoon niet wil. Om in Helmond te komen moeten obstakels in de vorm van bruggen en een sluis namelijk gepasseerd worden, dat kost al snel 45 minuten. Ook nog alleen in bloktijden en via deze weg moet men ook nog eens terug. Eerdere navraag leerde dat men liever vanaf het haventje in Aarle-Rixtel naar Helmond fietst, dat kost maar 15 minuten en men is niet gebonden aan bloktijden. Bijkomstig is de besparing die het oplevert als we geen onderhoudskosten meer hebben aan de brug en wat er verder bij hoort.

Goede voornemens, we gaan er voor.
Henk Heesakkers,
Beek en Donk