Zinnen verzetten!

Sport verbroedert, sport maakt vrienden, maar tijdens een wedstrijd ben je toch echt elkaars tegenstander en kan er geen sprake zijn van broederschap en vriendschap. Nee, zelfs een levenslange vijandschap kan het gevolg zijn van een partijtje sporten. 

Maar wat altijd wél bij Sport komt kijken, is de ontspanning, die bij deze spanning komt kijken! Sporten, in welke vorm dan ook en of het nou recreatief of prestatief is, geeft altijd een bevredigend, ontspannen gevoel. Je geeft je over aan beweging, inspanning, wat jou dan weer een ontspanning geeft! En vooral in deze onzekere coronatijd, waar veel niet mag of niet kan plaatsvinden, is een stuk ontspanning voor eenieder heel erg belangrijk. Je moet jouw zinnen kunnen verzetten, jouw zintuigen op iets anders richten! Nu, dat is het komende jaar niet zo moeilijk en er is voor ieder wel wat wils! 

Zo is nu de Dakar Rally aan de gang, voor de liefhebbers van extreme, loodzware etappes door de woestijn van motoren, vrachtwagens, quads en motoren. Voor wie het wat rustiger wil houden, kan zich verheugen op het meest prestigieuze schaaktoernooi in Wijk aan Zee, waar werelds beste schakers bij elkaar komen. Ook rond half januari begint de Australian Open, mét Novak Djokovic, die nog minder geliefd aan het toernooi begint, dan hij al was en het grootste EK zaalvoetbaltoernooi aller tijden, het EK Futsal, wat gehouden wordt in de ZiggoDome en de MartiniPlaza in Amsterdam en Groningen. 

Dan eind van deze eerste maand in 2022, is daar het WK veldrijden met kans op goud voor Lucinda Brand en beginnen op 4 februari 2022 de Olympische Spelen en óók hier hebben we weer vele kanshebbers op olympisch goud, waarvan ik persoonlijk hoop dat 'onze' grootste grossier in medailles, Ireen Wüst, hier haar laatste kunstje kan vertonen. 

Na enkele weken gekeken te hebben naar winterse taferelen, kunnen we weer naar binnen om te tennissen in Rotterdam, om daarna weer te schaatsen in maart voor de WK allround en het shorttrack, waar de schaatsers zich nog één keer moeten opladen. En dan...dan is het weer tijd voor Max! Onze kersverse Formule 1-kampioen start in de Grand Prix van Bahrein op 20 maart, waar hij Hamilton wéér gewoon zijn lesje gaat leren!  

Nu, als dit geen vertier meer geeft in de eerste maanden van het nieuwe jaar, dan weet ik het niet meer. Én er zit nog véél meer in het verschiet, maar daar kan ik nu niet meer verder over uitweiden, daar ik alweer bijna aan mijn maximum aantal woorden ben aangeland.

Dus...verzet uw zinnen en geniet!