Tuincentrums

De laatste maanden van vorig jaar bezochten we met onze vrienden en de kleinkinderen op vrijdagmorgen meestal een tuincentrum in de regio. Tuincentrum Sonnemans, laat ik hem zo maar noemen om geen sluikreclame te maken, had veruit de voorkeur bij de kleintjes.

Hier waren ze ruimschoots ingericht op opa’s en oma’s of ouders met kleine kinderen. Het was zelfs al zover dat zodra Lola bij ons thuis binnenkwam ze direct vroeg of we naar Sonnemans zouden gaan.

Vrij snel na de ingang staat daar al een draaimolen waar de kleintjes zoveel als ze willen, gebruik van kunnen maken. Het was onze eerste ochtend daar een paar maandjes geleden en ik was er nog niet zo bekend. Lola wilde instappen, maar de draaimolen bleef maar draaien. Zegt een van de ouders die er stond: ‘je kunt daar op een knop drukken, dan stopt ie’. Wat doe ik? Ik ram direct op de eerste de beste knop die ik zie en bam, de draaimolen stond meteen stil. Dat bleek de noodknop te zijn. Ja, wist ik veel haha. Maar goed, Lola kon wel instappen. Echter de startknop was nu geblokkeerd omdat er op de noodknop was geduwd. Aangezien ik de veroorzaker was voelde ik me geroepen om het ook op te lossen. Staat er een medewerker van het tuincentrum met zijn rug naar me toe te werken, dus ik dacht ik ga hem maar vragen. ‘Meneer’, zei ik, ‘kunt u me even helpen, ik heb per abuis op de noodknop geduwd’. Deze persoon draait zich om en was een vrouw. Mijn ochtend was al goed begonnen. Via een binnenweg beland je in kidsjungle. Maar dat is nog niet het enige. Want voor een paar euro koop je een ontbijtje. Lola zegt dan zelf al: ‘oma ik wil krassantje, komkommer, ham en ei’. Terwijl de opa’s voor de inwendige mens zorgen, trekken Lola en Sam vast hun schoenen uit om te gaan spelen.

Helaas gooide corona roet in het eten en ging alles op slot. Tegen iedereen die Lola nu tegenkomt, van familie tot kinderdagverblijf, verkondigt ze direct dat Sonnemans nu gesloten is. Afgelopen week had ik met de lunch ook gekookte eitjes komkommer enz. op tafel staan. Zegt Lola: ‘het lijkt wel Sonnemans, oma”. We zullen moeten afwachten wat 2022 gaat brengen, maar hopelijk gaat niet alleen Sonnemans weer open en kunnen we snel weer een normaal leven leiden. Blijf voorzichtig.