Terugblik Kerst 2021 in Lieshout

Terugblik Kerst 2021 in Lieshout

Lieshout - Na een voorbereiding van enkele weken werd op 7 december begonnen met de opbouw van een kerststal en het plaatsen van kerstbomen in de straten Melter de Sluiter en de Wolwever. Deze liep voorspoedig door goede samenwerking en inzet van enkele buurtbewoners. 

Het eerste weekend kwamen de eerste bezoekers kijken wat het geworden was. Iedereen was verbaast dat er nog zoveel mooie kerststallen en groepen zijn en dit ging zo door tot drie koningen. De groepen kwamen uit verschillende landen zoals Chili, Afrika, Italiƫ, Duitsland en natuurlijk ook Nederland. Na telling bleek dat er 58 stallen, 20 beeldengroepen en een 40-tal kerstbomen, versierd met 1100 kerstballen, waren. Tachtig procent is gedoneerd en de senioren van de Melter, de Sluiter en de Wolwever zijn deze mensen dan ook dankbaar voor het afstaan van de kerstspullen. Doneren kan nog altijd. Met oudjaar hebben ze nog oliebollen gebakken voor de bewoners in de wijk. Deze waren gratis en werden aan huis bezorgd, wat goed in de smaak viel .

De senioren wensen iedereen een gelukkig en gezond 2022 en hopen iedereen weer te ontmoeten bij de kerststal en een praatje te kunnen maken onder andere omstandigheden.