Afbeelding
Foto:

AOW’ers niet in de kou!

Op een fijne manier oud worden, dat is een zekerheid waar iedere Laarbeker op moet kunnen bouwen.

Jo Kobussen (77 jaar en woonachtig in Lieshout): In de ruim 40 jaar dat ik actief ben bij de PvdA heb ik me altijd ingezet voor een sociaal en fatsoenlijk beleid. De Partij van de Arbeid is een partij waar ik me als oudere bij thuis voel. In de Laarbeekse politiek kan ik mijn stem laten horen.

Peter Klomp (73 jaar en woonachtig in Lieshout): Ik vind de zorg voor ouderen en eenzamen een belangrijk onderwerp, dat is een taak van de gemeente, maar de gemeente moet wel voldoende geld krijgen van het Rijk. De PvdA zet zich daarvoor in, daarom steun ik de PvdA in Laarbeek.

Ouderen gaan er al jaren niet of nauwelijks op vooruit. Pensioenen worden niet geïndexeerd, maar de prijzen voor de boodschappen, gas en elektra en de huren stijgen fors. In plaats van deze ouderen te helpen, kiest het huidige kabinet ervoor om AOW’ers in de kou te laten staan. Het plan is om de AOW in de toekomst niet mee te laten stijgen met de verhoging van het minimumloon. Dit wordt ‘ontkoppeld’. Het is een klap in het gezicht van al die ouderen die jarenlang hard hebben gewerkt en nu willen genieten van een onbezorgde oude dag. 

Het ontkoppelen van de AOW en het minimumloon is de bijl aan de wortel van ons sociale zekerheidsstelsel. Hierdoor gaan bijna 1 miljoen ouderen er fors in inkomen op achteruit. Dit mag en kan niet gebeuren. Dit onrechtvaardige plan moet van tafel. 

Wij zijn Jo Kobussen en Peter Klomp. Wij zijn nummer 5 en nummer 10 op de kandidatenlijst voor de PvdA Laarbeek bij de gemeenteraadsverkiezingen. Wij zetten ons in voor een onbezorgde oude dag.