Afbeelding

Seniorenvereniging Beek en Donk staat weer in de startblokken

Algemeen

Beek en Donk - Langzaam begint alles weer op te starten: de biljartcompetitie (dames en heren) is weer begonnen, op 8 februari zal er weer een inloop zijn in de Waterpoort en op 24 februari de (uitgestelde) kunstlezing over Picasso.

De ledenvergadering van Seniorenvereniging Beek en Donk over de verenigingsjaren 2020 en 2021 staat gepland op donderdagmiddag 17 maart. In het kader van het 70-jarig bestaan van de Seniorenvereniging gaat men het anders aanpakken: eerst natuurlijk de ‘verplichte’ agendapunten, maar als dat achter de rug is, een mooi optreden met vooral veel gezamenlijke gezelligheid. Een leuk vooruitzicht voor de leden! 

Op dinsdag 3 mei gaat Seniorenvereniging Beek en Donk een Vitaliteitsdag houden in het Ontmoetingscentrum. Het bestuur ziet dit tevens als een mooie activiteit in het kader van de viering van het jubileumjaar. Men krijgt op deze dag meer inzicht in de gezondheid en leefstijl. De Vitaliteitsdag wordt georganiseerd door Seniorenvereniging Beek en Donk, Laarbeek Sportief, KBO-Brabant en de LEV groep. Fysieke fitheid, balans en stabiliteit, zicht en gehoor worden gemeten en er wordt gesproken over eet- en drinkgewoonten en levensvragen. De metingen staan centraal, maar verder wordt het vooral een leuke dag. Seniorenvereniging Beek en Donk bestaat 70 jaar en wil dit graag aanbieden aan alle geïnteresseerde 50-plussers van Beek en Donk, dus ook niet-leden. De gezondheid van ouderen is superbelangrijk en daar wil men, op welke manier dan ook, graag een steentje aan bijdragen. Ook KBO Lieshout gaat een Vitaliteitsdag organiseren en wel op 10 maart. Voor meer informatie kunt u kijken op www.seniorenverenigingbeekendonk.nl. 

Vermeldenswaard is nog dat KBO-Brabant samen met andere (ouderen)organisaties een dringend beroep gedaan heeft op kabinet en Tweede Kamer. Ze vragen om: de voorgenomen loskoppeling van AOW, wettelijk minimumloon en het sociaal minimum terug te draaien en tevens met een goed doordacht antwoord te komen op de toenemende vergrijzing. Seniorenvereniging Beek en Donk ondersteunt dit initiatief van harte.