Afbeelding

Junior Laarbeek Actief weer van start

Sport

Laarbeek - Vorige week vrijdag is Laarbeek Actief weer met alle Junioren samengekomen. Dit keer niet om te vergaderen of plannen, maar om zelf eens lekker te sporten. Ze hadden een gymzaal gehuurd en hier hebben ze heerlijk gesport. 

De vergadering van tevoren hebben ze met zijn alle bedacht wat leuk is om te doen in de gymzaal. De junioren kwamen met allemaal leuke ideeën zoals: archery attack, allesbal, kastiebal, lasergamen en voetbal. Ze hebben uiteindelijke besloten dat ze eerst kastiebal gingen doen en hierna archery attack. Toen ze binnenkwamen in de gymzaal zijn de Junioren meteen begonnen met opzetten van de spellen, omdat ze natuurlijk allemaal zo lang mogelijk wilde sporten. Erg snel konden ze beginnen met het spel kastiebal. Het spel was door de meeste junioren nog nooit gespeeld, maar wat was het een leuk sportspel! 

Bij het spel kastiebal is het de bedoeling dat je de bal zo ver mogelijk weggooit. Hierna ren je naar de mat in het speel veld, maar hierbij mag de veldpartij jou afgooien. Let dus goed op! Je moet op de mat komen via een van de drie verschillende attributen; de bank is 1 punt, de kasten 2 punten en met de trampoline 3 punten. Als je op de matjes boven op de grote toren zit en zwaait met het lintje (zonder afgegooid te worden), scoor je voor jouw teamgenoten punten. 

Hierna hebben ze archery attack gespeeld met zijn allen. ze probeerden met bogen de tegenspeler af te maken door de rondjes uit het fome-standaard te schieten. Het is even oefenen, maar na een paar minuten kwamen de junioren op gang en was het oppassen geblazen. Het waren beiden superleuke spellen en ze gaan dit zeker nog vaker te doen met zijn allen. De junioren hebben hard gesport en waren dan ook allemaal wel een beetje moe na 1,5 uur sporten.

De volgende bijeenkomt is op vrijdag 4 februari, om weer activiteiten voor de Laarbeekse kinderen op te zetten. Heb je vragen of wil jij na de zomervakantie 2022 ook een Junior Laarbeek-Actiever worden? Stuur dan een mail naar sportcoachlaarbeek@levgroep.nl of kijk op www.laarbeekactief.nl.