Ton Sonneveldt (links) en Jordy Brouwers, de beoogde nieuwe voorzitter van ABL.
Ton Sonneveldt (links) en Jordy Brouwers, de beoogde nieuwe voorzitter van ABL. Foto:

Kieslijst ABL bekend; Jordy Brouwers nieuwe voorzitter

Laarbeek - Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht is politieke partij Algemeen Belang Laarbeek (ABL) volop aan de slag om een representatieve lijst te realiseren. Met gepaste trots willen ze bij deze de eerste 10 leden van de lijst presenteren: 1. Monika Slaets -Sonneveldt (lijsttrekker), 2. Ron Verschuren, 3. Bas van Sinten, 4. Ruud Fransen, 5. Maikel Sanders, 6. Anne-marie de Groot – van Lieshout, 7. Jordy Brouwers, 8. Frans Coppens, 9. Ellen Staal – van Boxmeer, 10. Peter van den Broek.

Met deze top 10, waarin iedere kern van Laarbeek is vertegenwoordigd, denkt ABL een evenwichtige top van de lijst te hebben samengesteld. Met nieuwe gezichten en een frisse kijk gaat ABL vol vertrouwen de verkiezingen in.

Nieuwe voorzitter
Opvallend is dat van de huidige, vertrouwde gezichten, raadslid Jordy Brouwers een stapje terug gaat zetten. Hij wil graag de stap van raads- naar bestuurslid maken. Na de verkiezingen zal het voorstel naar de leden gaan om Jordy voor te dragen als nieuwe voorzitter. Ton Sonneveldt heeft al eerder te kennen gegeven dat hij de voorzittersrol na negen jaar over wil dragen. Jordy Brouwers is al acht jaar raadslid van ABL en kent de politieke en bestuurlijke klappen van de zweep. Hij wil graag binnen ABL een nieuwe, bestuurlijke rol gaan vervullen. Van Ton, een betrouwbare voorzitter die veel politieke kennis heeft en midden in de maatschappij staat, naar een jongere voorzitter, Jordy Brouwers, met dezelfde kwaliteiten, is een luxe die ABL omarmt.

ABL is blij dat Ton Sonneveldt wel bestuurslid blijft en zo betrokken blijft bij de partij. ABL is Ton erg dankbaar voor zijn tomeloze inzet en de vele uren die hij onder andere tijdens zijn voorzitterschap aan ABL heeft besteed.