Stichting Seniorenraad Laarbeek

Stichting Seniorenraad Laarbeek

Laarbeek - De Seniorenraad Laarbeek is begin 2000 tot stand gekomen in samenwerking met de vier KBO-verenigingen van Laarbeek, namelijk: Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout en Mariahout. De Stichting Seniorenraad fungeert tevens als KBO Kring Laarbeek. 

Het bestuur van de stichting bestaat uit een door het bestuur vast te stellen aantal leden van ten minste acht bestuurders, bestaande uit de KBO-voorzitters van de vier kernen van Laarbeek, aangevuld met een bestuurslid uit elke kern. Het doel van de Stichting Seniorenraad is: de zelfstandigheid, de maatschappelijke integratie en het welzijn te bevorderen van alle senioren in haar werkgebied. 

De Stichting Seniorenraad Laarbeek probeert dat doel onder meer te verwezenlijken door het signaleren van tekorten en problemen die het welzijn en het welbevinden van de senioren in het werkgebied van de stichting bedreigen. Daartoe neemt ze initiatieven om in tekorten te voorzien en problemen op te lossen, en te functioneren als overlegorgaan en gesprekspartner voor de gemeente Laarbeek over aangelegenheden die de senioren betreffen. 

De Seniorenraad werkt samen met en wordt ondersteund door de LEV-groep. Activiteiten die door de Stichting Seniorenraad Laarbeek jaarlijks worden gehouden zijn normaal gesproken: Bedevaart naar Handel, Besturendag, Bedevaart Mariahout, Dag van de Ouderen, Ten Blakke en de Filmcyclus. Op 1 februari staat er een overleg gepland met de gemeente. Ze houden u graag op de hoogte.