Afbeelding
Foto: Robert van Aspert

Zonnige Kings & Queens Run

Activiteiten & Evenementen

Lieshout - Op Koningsdag waren de organisatie en vrijwilligers van Runnersclub Lieshout al vroeg op de Heuvel om het parcours op te bouwen voor de Prinsen & Prinsessen Run en Kings & Queens Run. De dag begon met vorst aan de grond, de zon liet zich al snel zien en zorgde voor heerlijke loopomstandigheden en het perfecte terrasweer.

Al vroeg verzamelden de eerste prinsen en prinsessen zich voor rood-wit-blauwe schmink en de warming-up. Om 9.45 uur verzamelden alle kinderen zich aan de start. De jongsten mochten als eerste van start. Vergezeld door net zo fanatieke vaders en moeders voltooiden zij de 500 meter rondom de Heuvel. Alle leeftijdscategorieën tot en met 12 jaar mochten laten zien wat ze in hun mars hadden. Hoe ouder de deelnemers, hoe meer ze hun strategie hadden uitgedacht om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten. Een tiental 12-jarigen durfde het aan om mee te lopen met de volwassenen, en met verve!

Ondertussen schreven zich die dag nog de nodige lopers in voor de Kings & Queens Run. Om 11.00 uur stonden de deelnemers te popelen om van start te gaan. RCL-voorzitster Vera Kuijpers gaf het startsein. Alle lopers startten gelijk en liepen - tot een maximum van vier ronden á 2,5 kilometer - de door hen gekozen afstand. Al na 8.29 minuten had Awet Habteab als eerste een ronde erop zitten. Hij kwam dan ook als winnaar over de finish na 10 kilometer in een hele snelle tijd van 34.07 minuten, gevolgd door respectievelijk Max Bergkamp en Ivar van de Sanden. Bij de vrouwen mochten Melissa Bevers (1e plaats, 41.19 minuten), Fiona Jaberg (2e plaats) en Saskia Groot (3e plaats) op het podium van de 10 kilometer plaatsnemen.

De organisatie spreekt van een succesvolle editie: prachtig weer, een mooie opkomst, een gezellige sfeer en door de lopers zijn de nodige PR’s neergezet. Voor het klassement en alle gelopen tijden, kijk op www.kingsqueensrun.nl.