Archieffoto van de uitwedstrijden tegen Hilvaria
Archieffoto van de uitwedstrijden tegen Hilvaria Foto: Seraf Vereijken

Sparta ’25 verzuimt om tweede plaats in te nemen

Sport Sport

Beek en Donk - In de thuiswedstrijd tegen Hilvaria uit Hilvarenbeek hebben de groenwitten verzuimd om de tweede plaats achter kampioen Marvilde in te nemen. In een matige wedstrijd moest men voor de tweede keer dit seizoen het spit delven tegen de mannen van trainer Koen van der Heijden.

Vooral in de eerste 25 minuten waren de Beek en Donkenaren heer en meester. In de 6e minuut kon Robin Knapp inkoppen na een prima voorzet van Denzel Hajema maar hij miste het doel. Na 13 minuten kwam na een mooie aanval een voorzet van Tijn vd Berg voor de voeten van dezelfde Robin Knapp. Vanaf 11 meter kon hij de bal aannemen en vrij inschieten. Zijn doelpoging ging echter hoog over het doel. Hilvaria kon in de eerste helft geen enkele kans creëren. De afwezigheid van het centrale verdedigingsblok bij de Groenwitten werd prima opgevuld door Dirk Biemans en een prima spelende Stan Gilsing. Het was wachten op de eerste goal van Sparta ’25. Het probleem zat hem echter in de afwerking maar ook te vaak in de slordige eindpass of matige aanname.

In de tweede helft bracht Hilvaria wat verse krachten in wat hun spel ten goede kwam. Maar vooralsnog waren het de Spartanen die gevaar bleven stichten. Joost Ankersmit nam de bal, na een voorzet vanaf links, aan op de borst maar schoot te gehaast over het doel, een vrije kopkans van Michiel Koot werd door een Hilvaria verdediger geblokt en een schot van Freek Schoones belande binnenkant paal maar verdween niet in het doel. Vanaf de 65e minuut, na weer enkele wissels aan de kant van Hilvaria, kantelde de wedstrijd. Via een prima steekbal verscheen Sem Hendriks vrij voor Sparta doelman Bram Werdens maar zijn schot was matig. Een eerste waarschuwing voor de groenwitten. Een minuut later leverde slecht uitverdedigen de grootste kans van de wedstrijd op voor Hilvaria. Van 5 meter kon men vrij aanleggen maar doelman Werdens pareerde prima. Dit was echter uitstel van executie. Een harde inzet werd op het laatste moment van richting veranderd door invaller Mika van Spreeuwel en dit betekende de voorsprong voor Hilvaria.

Misschien niet verdiend maar de Beek en Donkenaren hadden dit aan zichzelf te danken. Slordig spel, gemis aan creativiteit en vooral een gemis aan ‘tor instinct’. Tegen deze tegenstander kon het missen van vier basiskrachten niet als excuus gelden. In de laatste 10 minuten probeerde trainer Patrick Methorst nog wat te forceren met het inbrengen van de twee spitsen Daan van Heijnsbergen en Tim van Horik. Deze noodingrepen kwamen te laat en het euvel van de hele wedstrijd, te weinig rust aan de bal en slordig in de afwerking, bleef ook in het slot van de wedstrijd.

Sparta ’25 verloor hiermee de kans om de tweede plaats van Oirschot Vooruit over te nemen. Tegen de nummers 1, 3, 4, 6, 7 en 8 van de ranglijst zal uit een ander vaatje moeten worden getapt.